Sport 2019. június 3. 09:00

Lépéselőnyben a Böszörmény a bajnoki döntőben

Képgaléria
Lépéselőnyben a Böszörmény a bajnoki döntőben
A harmadik felvonásával folytatódott a női futsal NB I. fináléja, amelynek két szereplője az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls és a Hajdúböszörményi TE is megnyerte első hazai mérkőzését. A három győzelemig tartó párharc 1-1-es állásról folytatódott. A kiegyenlített összecsapáson a Hajdúböszörmény elsősorban jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert 2-1, így a párharc során is előnybe került. A negyedik mérkőzést június 8-án Böszörményben rendezik meg. Amennyiben nyer a Hajdúböszörmény, akkor megvédi címét. Astra siker esetén az ötödik találkozó dönthet a bajnoki aranyról.

A női futsal NB I. döntőjének harmadik mérkőzése is nyílt játékot hozott. Az első percek Astra rohamokkal kezdődtek, de a vezetés elmaradt. A Böszörmény ezzel szemben élt a kínálkozó lehetőséggel, egy gyors szabadrúgás kombinációt Tell Zsófia váltott gólra a 14. percben. Ezt követően mindkét csapat eljutott ziccerig, de az állás nem változott a szünetig. (0-1)

A fordulás után nagy elánnal kezdett az Astra, aminek meg is lett az eredménye. Előbb kapufáig jutott, majd Sípos Lilla bal lába villant. A sistergős bomba kifogott a jól védő Torma Lillán. (1-1)

Alighogy megünnepelték az egyenlítést az Astra játékosai egyből érkezett a hidegzuhany. Szinte a középkezdésből ismét megszerezte a vezetést a Böszörmény. (1-2)

A gyors gólváltás után az Astra került fölénybe, de a vendég együttes taktikusan játszva lezárta a területeket. Ennek ellenére megvolt az esélye az Astrának az egyenlítésre. Az utolsó percekben több ziccer is kimaradt, végül azonban a Hajdúböszörmény örülhetett, amely nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

 

Értékelés:

Dombó János (edző, Astra):

- Van még esélyünk javítani, mindent el fogunk követni, hogy ezzel élni tudjunk. A helyzetkihasználásunkon múlt elsősorban, több kapufát rúgtunk. A Böszörmény taktikusan és okosan játszott a vezetés birtokában. Hiszünk még a bajnoki címben, bizakodásra ad okot, hogy jobban játszottunk, mint legutóbb Böszörményben.

 

Női Futsal NB I. Döntő 3. mérkőzés 06. 02.

Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Sípos Lilla 24. p. ill. Tell Zsófia 14. p., Folk Zsuzsanna 25. p.

 

Női Futsal NB I. Döntő 2. mérkőzés 05. 26.

Hajdúböszörményi TE - Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls 6-3 (4-2)

Gólszerzők: Folk Zsuzsanna 2. p., 21. p., 34. p., Pádár Anita 4. p., 19. p., 20. p. ill. Krascsenincs Petra 13. p., 35. p., Sípos Lilla 18. p.

 

Női Futsal NB I. Döntő 1. mérkőzés 05. 19.

Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Sípos Lilla 8. p. (büntetőből), Krascsenics Petra 28. p., Nagy Anett 38. p. ill. Bokor Adrienn 3. p., Benkő Mónika 30. p.

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!