Helyi hírek 2019. június 4. 17:00

Kiporciózott kábítószer a kályhalyukban

Kiporciózott kábítószer a kályhalyukban
Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 31 éves kiskunfélegyházi férfivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádlott 220 tő kannabiszt termesztett tanyáján értékesítés céljából, amelynek egy részét kiadagolva, zacskókba csomagolva a kályhanyílásban rejtegette.

A férfi kiskunfélegyházi lakatlan tanyáján egy fóliasátorban kannabiszt termesztett azért, hogy azt értékesítse és abból bevételre tegyen szert. A nyomozók bejelentés alapján még tavaly júniusban szemlét tartottak a tanyán, ahol a garázsban található vaskályha nyílásában 20 csomag nylonzacskóba kimért és szétadagolt növényi törmeléket, a kályha mellett digitális mérleget és 10 darab vödörben levágott kendertövet találtak. Az építmény mögötti fóliasátorban további 199 tő különböző fejlettségű kannabisz növény került elő - számolt be a keol.hu.

A vádlott által továbbértékesítés céljából termesztett, részben már kisebb adagokban be is csomagolt, összesen 220 tő kannabisz a tőszám alapján meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint kétszerese. A kiporciózott mennyiséget egy átlagos fogyasztó heti egyszeri fogyasztással 24 év, napi fogyasztás mellett pedig több mint 3 év alatt tudja elfogyasztani. A férfin elvégzett vizsgálat kannabisz és új pszichoaktív anyag fogyasztását nem igazolta.

A büntetlen előéletű férfit az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja, amely 5-től 20 évig vagy életfogytig terjedő terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Emiatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a kannabisz növénycsonkok és a digitális mérleg elkobzását indítványozta. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.



 

Kövessen minket a Facebookon is!