Helyi hírek 2019. június 12. 17:00

Fekete Aliz és az ő vámpírjai

Képgaléria
Fekete Aliz és az ő vámpírjai
Árnyaim könyvei címmel író-olvasótalálkozót rendeztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, az Ünnepi Könyvhét keretében. A meghívott vendég Fekete Alíz félegyházi írónő volt, akinek a V'angel Trilogy első két kötetét, a Victoria – A jóslatot és az André – Diabolust köszönhetjük. Veres Borbála újságíró beszélgetett a mű szerzőjével a könyvekről, a megszületésükről és a további tervekről.

Fekete Alíz Kiskunfélegyházán született. A családjában mindenki nagyon szeretett olvasni. Már egészen korán elkezdett feljegyzéseket, apró történeteket lejegyezni tinédzserkori olvasmányai, így a Romana és Danielle Steel történetekből merítve motivációt.  

A félegyházi szerző Alice C. Tarian alkotói néven írta meg trilógiáját, amelyből kettő már meg is jelent. A vámpíros történeteket szerelemmel, erotikával, kalandokkal fűszerezte. A Victoria – A jóslat méltó folytatása az André – Diabolus. Az első rész Félegyházáról indult. A szereplők részletesen, szisztematikusan kidogozottak, a helyszínek beazonosíthatók. A könyvben felismerhető a Szalajka-völgy tompa napsugárral bevilágított úttalan útjai, de a Franciaországra jellemző kastélyos miliő sem áll messze a valóságtól. Ebben a Google Earth kiváló segítséget nyújt számára. A borítókon szereplő fotók egyikét Aliz kedves barátnője, a szintén félegyházi illetőségű Mezősi Ágnes fotóművész készítette, ezzel is szimbolizálva a tollforgató elkötelezettségét szülővárosa iránt.

A népes hallgatóságot vonzó program lezárásaként a szerző dedikálta a könyveit.

V. B.  

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!