Helyi hírek 2019. június 12. 17:45

Rosta Ferenc: újra hatalmas a tét Félegyházán

Rosta Ferenc: újra hatalmas a tét Félegyházán
Kiskunfélegyházát lényegében már 5. éve a Nemzeti Fórum Egyesület önkormányzati képviselői irányítják. Azok, akik a 2014-es önkormányzati választásokon elsöprő sikert arattak a változásra szavazó félegyházi polgárok jóvoltából. Akkor az egyesület Csányi Józsefet, a Nemzeti Fórum tagját jelölte a város első emberének a tisztségére.

Azóta ez a csapat Csányi József vezetésével bizonyított, elsősorban azzal, hogy botrányok nélküli lecsendesedett nyugalom lett úrrá a félegyházi politika színpadán, koncentrálva a város épülésére. Elsősorban ennek tudható be, hogy az utóbbi évtizedekben nem látott nagy ívű fejlődés következett be Kiskunfélegyháza életében, amelynek lépéseiről a lakosság folyamatosan értesülhetett a különböző fórumokon, kiadványok, újságok lapjain, az online felületeken.

Ennek az 5 éves fejlődésnek a fő motorja kétség kívül Csányi József polgármester volt, aki munkatársaival ráállította a várost a fejlődés útjára, igazi ütős összetartó csapattá formálta a fórumos önkormányzati képviselőket, dacára annak a „jóslatnak”, amely csak néhány hónapot adott az akkor megválasztott képviselőknek.

Bebizonyosodott, hogy a fegyelmezett, következetes vezetés rendbe tette a város pénzügyeit. A lakosokra való odafigyelést, a problémák megoldására való koncentrálást, a békességre törekvést értékelték Félegyháza polgárai.

A Kiskunfélegyházi Nemzeti Fórum tagsága az őszi önkormányzati választásokra az eddigi sikeres polgármestert, Csányi Józsefet (és csapatát) jelöli a következő 5 esztendőre is.

Személyében látjuk, látják azt a garanciát, amely biztosíthatja az eddigi fejlődés további lépéseit, a város életének sokszínűségét, gazdagodását, a polgárok nyugalmát, békéjét.

Bebizonyosodott, hogy a város lakói nem vevők a személyeskedő, mások emberi értékeit semmibe vevő stílusra, a rosszindulatú, megalapozatlan híresztelésekre, a szabadság, s a szabadosság összekeverésére, de a trágárság semmilyen szintjére sem.

A Nemzeti Fórum Egyesület a nevében is hordozza, hogy nem párt, hanem elsősorban egy egyesület, amely nem a mindenek feletti pártpolitika letéteményese, de vállalható humánus elvekhez hűen ötödik éve következetesen halad Kiskunfélegyházán.

Ezért is aggasztóak azok a jelzések, miszerint egymásnak homlokegyenest ellentétes elveket valló, a kialakult nyugalommal szembehelyezkedő helyi pártok összefogás ürügyén, elveiket eldobva akarnak összeborulni kizárólag a hatalomért.

A Nemzeti Fórum azonban tovább szeretné folytatni a nyugodt, békés kisvárosi életet Félegyházán, és a további építkezés, nem pedig a rombolás eszköze kíván lenni.

Kiskunfélegyháza, 2019. június 12.


Rosta Ferenc
a Nemzeti Fórum Egyesület városi elnöke
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!