Sport 2019. június 14. 13:00

3 verseny, 13 érem és 24 versenyző

Képgaléria
3 verseny, 13 érem és 24 versenyző
Június 8-án, a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte a XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyt, amelyen három Koppány képviselte Kiskunfélegyházát. Az esemény célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.

A következő eredmények születtek:

Bicskeiné Csányi Mária 360 ponttal a 3. helyen zárt. Csányi József 474 ponttal a 9. helyen, Keserű Szilvia 276 ponttal a 15. helyen zárta a versenyt. Mindhárman modern pusztai íjjal lőttek.


Június 9-én, Kiskunhalason tartották meg a DAR Történelmi Versenysorozat III. fordulóját a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület szervezésében, ahol a Turul Koppány IHSE 12 fővel eredményesen vett részt. A versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Fráter-dombon rendezték, változatos környezeti adottságok között, kihívás közlekedni és lőni a magas homokdűnéken, és embert próbáló volt végigküzdeni a versenyt a tikkasztó hőségben. Kellemes pályát épített a halasi egyesület, szokásukhoz híven meglepve a félegyháziakat egy 95 méterre kihelyezett céllal.

Eredmények:

Vadászreflex kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., Tamáskovics Gyula 3., Kis Mónika 4.,

Long-bow kategóriában: Rácz Nikolász 1.

Modern pusztai kategóriában: Boldog Bence 3., ifj. Fetter Tamás 3., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 3., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 6., Balanyi Sándor 7.


Június 10-én, Pünkösdhétfőn sem pihent a csapat, ismét útra keltek a bátrak, ezúttal Tiszaföldvárra, a Pünkösdi Íjásztalálkozó elnevezésű örömíjász versenyre. A Tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok a Csurgó-parti íjász pályán rendezték meg a megmérettetést, ahol lőlapos, 2 D-s és ügyességi célokon kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. Ezen a versenyen a modern pusztai íjjal lövő Koppányok vettek részt.

Eredmények:

Kovács Máté 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., ifj. Fetter Tamás 2., Zoboki Botond 3., Fetterné Nagy Tünde 4., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6., lett,  Boldog Bence és Kovács László a középmezőnyben zárta a versenyt. A verseny végén a távlövészetet a gyermek kategóriában Zoboki Botond nyerte meg.

Kis Mónika
Koppány íjász
 

Kövessen minket a Facebookon is!