Helyi hírek 2019. június 17. 16:00

Körkérdés: Ügyel-e egészsége megőrzésére?

Képgaléria
Körkérdés: Ügyel-e egészsége megőrzésére?
A rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást és a káros szenvedélyektől mentes életmódot említették meg többen az egészségmegőrzés módszereit kutató kérdésünkre. A stresszmentes élet és a lelki egyensúly megteremtése szintén szerepelt a válaszok között. Épp testben ép lélek. Ez volt az új egészségközpont átadása alkalmával megrendezett BENU egészségutca programjait és szűréseit látogatók egybehangzó véleménye.

Hoffmann-Kocsis Orsolya (37)

Testnevelő tanárként elsőként a sportolást és a rendszeres testmozgást említeném meg az egészséges életmóddal kapcsolatosan. Emellett nem elhanyagolható a helyes táplálkozás sem, valamint a lelki egészségünk megőrzése. Meg kell találni a diákoknál azokat a mozgással kapcsolatos feladatokat, amelyek érdeklik őket. Ez a felnőtteknél is így van, hiszen hosszabb távon kikapcsolódásként olyan sportot űzünk, amit szeretünk. A betegségek emellett megelőzhetők rendszeres szűrésekkel és a káros szenvedélyek elhagyásával. Gondolván itt például az elmúl években nagyon felkapottá váló energiaitalokra, amelyek nagyon ártalmasak.

 

Czakó Róbert Sándor (17)

Figyelek az egészségemre, amennyire csak tudok. Eljárok edzeni, emellett kerékpározok. Az osztálytársaim közül többen nem sportolnak rendszeresen. Én azon a véleményen vagyok, hogy a szünidőben sem szabad elhanyagolni a szervezetet, hiszen több szabadtéri sport űzhető. Ha most figyelek az egészségemre, akkor a későbbiek során is jobban érzem majd magamat a bőrömben. A helyes táplálkozást tartom az egyik leglényegesebbnek. Kevesebb cukrot és gyorsételt fogyasszunk a hétköznapok során.

 

Római Sándorné (69)

A testmozgásban hiszek, rendszeresen kerékpározok, ami jót tesz ebben a korban a szervezetemnek. Próbálok stresszmentesen élni. A mai fiatalok egyre nehezebben szakadnak ki a rohanó világból, pedig pihenésre is időt kell szakítani. Sok salátát eszem és ügyelek a táplálkozásra. Ha hasznos tanácsot kapok, azt igyekszem megfogadni.

 

Tóth Katalin (52)

A gyermekeket már a születésüktől fogva érdemes az egészséges életmódra nevelni. A szülőkön sok múlik, hiszen azt tanulja a gyermek, amit a szüleitől lát. A felnőttkori rossz szokásoktól érdemes megszabadulni. Sok folyadékot fogyasszunk, változatosan táplálkozzunk, a rendszeres testmozgás a mindennapjaink részévé válhat. A legtöbb krónikus betegség hátterében a mozgásszegény életmód áll, egy kis odafigyeléssel megőrizhető az egészségünk. Az egészségfejlesztési iroda részéről próbálunk minél több félegyházi lakost bevonni a programjainkba, felhívjuk a figyelmet arra, hogyan előzhetik meg a betegségeket.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!