Helyi hírek 2019. június 16. 11:30

A Siber-család is búcsúzik az Astrától

A Siber-család is búcsúzik az Astrától
A Siber-család neve szorosan egybefügg az Astráéval már hosszú évek óta, ugyanis Siber Rita, és Siber Mátyás hét éve vezetői a kiskunfélegyházi alközpontnak. Lányaik, Glória és Szófia pedig 2012 óta a klubban nevelkedtek, és váltak tehetséges labdarúgókká. Fejlesztésük a futsallal kezdődött, ahol rengeteg sikerben volt részük, tavaly például ezüstérmet szereztek az országos U15-ös futsal bajnokságban, ebben a szezonban pedig már a kiemelt U16-os csapat húzóemberei voltak.

Emellett rengeteg gólkirálynői címet zsebeltek be különböző tornákon is, talán nem is volt olyan bajnokság, ahol ne szerezték volna meg valamelyik dobogós helyet a góllövők versenyében. Több sportágat is kipróbáltak a lányok, sőt a foci mellett atletizáltak is, ebben az évben például országos diákolimpiát is nyertek új diákolimpiai csúccsal. A 2004-es születésű ikrek nyolcéves koruk óta az Astra igazolt játékosai, és az idei szezonban kezdtek el nagypályázni.

A futsal után a második lépcsőfok az U16-os nagypályás kiemelt bajnokság volt, amelyhez elég gyorsan alkalmazkodtak a lányok, sőt Glóri 35 találattal a harmadik helyen végzett a góllövőlistán, Szofi pedig tizennégyszer talált az ellenfelek kapujába. Az U17-es válogatott bő keretébe is bekerültek az ikrek, de a következő lépésre már nem az Astrában kerül sor a lányok számára, mert az egész család Angliába költözik. Glóri és Szofi már elkezdték a próbajátékot egy angol csapatnál, ahol az első fordulón már túljutottak. Pályafutásukat szeretnénk továbbra is követni, így mindenképpen beszámolunk majd arról, hogy mi történt a következő fordulóban, és hogy végül melyik angol csapatban folytatják a futballt a lányok.

Astra Hungary Football Club
Női Labdarúgó és Futsal Csapat

 

Kövessen minket a Facebookon is!