Sport 2019. június 17. 09:00

Hajdúböszörményi TE lett a bajnok - videóval

Képgaléria
Az ötödik mérkőzés döntött a női futsal NB I. bajnoki címéről a 2018/19-es szezonban. Az előző évhez hasonlóan idén is a Hajdúböszörményi TE örülhetett, a három győzelemig tartó párharc utolsó felvonásán 4-2-re nyert az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls ellen, így sorrendben harmadik alkalommal lett első. A mindent eldöntő összecsapáson szinte végig a Hajdúböszörmény vezetett, az Astra futott az eredmény után, nem tudott mit kezdeni a nagyszerűen védekező ellenfelével. A lefújást követően az ünneplés sem maradt el, mindkét csapat megkapta az érmeket és a trófeákat. Az Astra összességében sikeres szezont zárt, hiszen a női futsal Magyar Kupa megnyerését követően egy mérkőzésre volt a bajnoki címtől. A hajdúböszörményiek két találkozón is idegenben győztek, csapatként értek el sikert.

Valódi finálé hangulat kerekedett a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban június 16-án. Sok vendégszurkoló érkezett Hajdúböszörményből, illetve hazai oldalon is többen bíztatták az Astrát. Az Astra legutóbb Böszörményben nyert, így alakította 2-2-re a három győzelemig tartó párharc állását. Mindkét együttes képes volt győzni idegenben.

A mindig lényeges első gólt a Hajdúböszörmény szerezte meg, létszámfölényes szituációt Benkő Mónika váltott gólra az 5. percben. (0-1)

Hátrányban az Astra magához ragadta az irányítást, de egészen az első félidő hajrájáig nem tudott a hálóba találni, ekkor egy szépségdíjas akciót követően Szabó Boglárka egyenlített. Az Astra játékosok öröme csupán 19 másodpercig tartott, a Böszörmény nem először a párharc során szinte a középkezdésből válaszolt. Ehhez szerencse is kellett, hiszen Farkas Katalin kezéről a kapuba sodródott a játékszer. (1-2)

A mérkőzés nyílt maradt a későbbiek során is, az Astra támadott, a Hajdúböszörmény jobbára védekezve őrizte előnyét, okosan és taktikusan játszott. Gólhelyzetei meg voltak az Astrának, de a befejezésekbe hiba csúszott, vagy a vendég játékosok tisztáztak.

Az utolsó percekre az Astrának kockáztatnia kellett, ezt kihasználva szinte az első adandó ellenakciót góllal zárta a Hajdúböszörmény, Pádár Anita higgadtsága aranyat ért. A rutinos csatár két perc múlva ismét betalált, mesterhármast jegyezve eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Az Astra oldalán Krascsenics Csilla még szépített, de ez már nem bírt különösebb jelentőséggel. Quirikó Vivien edzőt a lefújást követően boldogan dobálták levegőbe játékosai. Az Astra a tavalyi évhez hasonlóan most is ezüstérmesként zárt a bajnokságban.

Női Futsal NB I. Döntő 5. mérkőzés 06. 16.

Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 2-4 (1-2)

Gólszerzők: Szabó Boglárka 16. p., Krascsenics Csilla 38. p. ill. Benkő Mónika 5. p., Pádár Anita 16. p., 35. p., 37. p.,

 

Női Futsal NB I. Döntő 4. mérkőzés 06. 08.

Hajdúböszörményi TE - Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Folk Zsuzsanna 32. p. ill. Rozmis Gabriella 8. p., Sípos Lilla 36. p., Gelb Mónika 39. p.

 

Női Futsal NB I. Döntő 3. mérkőzés 06. 02.

Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Sípos Lilla 24. p. ill. Tell Zsófia 14. p., Folk Zsuzsanna 25. p.

 

Női Futsal NB I. Döntő 2. mérkőzés 05. 26.

Hajdúböszörményi TE - Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls 6-3 (4-2)

Gólszerzők: Folk Zsuzsanna 2. p., 21. p., 34. p., Pádár Anita 4. p., 19. p., 20. p. ill. Krascsenincs Petra 13. p., 35. p., Sípos Lilla 18. p.

 

Női Futsal NB I. Döntő 1. mérkőzés 05. 19.

Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Sípos Lilla 8. p. (büntetőből), Krascsenics Petra 28. p., Nagy Anett 38. p. ill. Bokor Adrienn 3. p., Benkő Mónika 30. p.

 

Bajnok a Hajdúböszörményi TE 3-2-es összesítéssel.

A mérkőzés teljes felvétele itt nézhető meg. 

G. Z.

Videó: Gubu Zoltán, László István

Kövessen minket a Facebookon is!