Helyi hírek 2019. június 18. 16:00

Családi értékek a XXI. században

Képgaléria
Családi értékek a XXI. században
Családi értékek a XXI. században elnevezésű akkreditált konferenciát tartottak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 13-án, amely nem mellesleg a védőnők napja is. A szakmai programot hatodik alkalommal rendezték meg városunkban.

Az ingyenes továbbképzés, a felnőtt ápolás és gondozás szakmacsoport, gyermekápolás és gondozás szakmacsoport, szülészeti ellátás szakmacsoport, védőnői ellátás szakmacsoport, természetgyógyászat szakmacsoportokba tartozó egészségügyi dolgozóknak 18 pontot jelentett. A mini-konferencia a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg, a „Nekünk mindenünk a család” című projekt keretében. A program főszervezője Tarnóczki Sándorné, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének elnöke volt. A meghívott vendégek sok hasznos információval szolgáltak a megjelent szakembereknek.

Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnő, perinatális szaktanácsadó Szoptatás, altatás a gyermekágyas időszakban és Az evés, mint tünet a család rendszerében címmel tartott szakmai felvilágosítást.

Kriston Andrea testnevelő tanár, a Kriston módszer kidolgozója, Kriston Intimtorna tréner az Egészségügyi dolgozók szerepe az alhasi szerveinek egészségvédelmében és az Intim szervek tipikus funkciózavarai, azok oka kismamáknál témakörökben tágította a jelenlévők tudását.

Dr. Kisné Sváb Ildikó krízistanácsadó szakpszichológus A csecsemő- és kisgyermekkor, 0-3 éves korig. Az önbizalom kialakulásának feltételei. Miért nem tud várni? A kényeztetésről és az Óvodáskor, 3-6 éves korig. Három alapvető családmodell bemutatása: demokratikus, szigorú és megengedő családtípusok jellemzői kérdéseket járta körbe.

Ez úton is köszönetüket fejezik ki a szervezők a támogatók felé, akik a következők voltak:

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár kollektívája

Félegyházi Pékség Kft.

P&P - Pékáru Kft.

Busa Imre vállalkozó

Weber Street Food Kft.

Desperado Söröző és Étterem

 

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!