Sport 2019. június 19. 16:00

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Képgaléria
Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok
Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat. Mindkét eseményen nagy kihívással kellett szembenézniük a Koppányoknak, mert a forróságon kívül a rengeteg szúnyog sem kímélte a versenyzőket.

Június 14-én Szeged-Gyálaréten, a Borostyán Birtokon vettek részt az íjászok a Dél-Alföldi Régió 3D. versenysorozatának II. fordulóján, amelyet a Partiscum Íjász Klub szervezett. A megmérettetés 24 db 3 dimenziós célon, egy körben zajlott. Kiskunfélegyházát Zoboki Botond és Szeibert Imre képviselte, mindketten modern pusztai íjjal lőttek.

Eredményeik: Zoboki Botond harcolva önmagával is, nagy akaraterejének köszönhetőn 1. helyezést ért el, Szeibert Imre pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a 2. helyen végzett.


Június 15-én Tápiószelén, a Tápiómenti Íjász Központ által szervezett, III. Országos Íjász- és Hagyományőrző Fesztiválon vett részt az egyesület két tagja, Kovács Máté és Kovács László modern pusztai íj kategóriában. A Tápiószelei Növényi Diverzitás Központban megrendezett találkozó rendhagyó volt az íjászversenyek sorában, mert 50 célon, 25 lőállásból 150 lövést kellett leadniuk a résztvevőknek 2D,  2,5D és 3D célokra. Nagyon fárasztó volt a kihívás, a meleg, a rengeteg szúnyog és a majdnem estig tartó verseny kimerítette a résztvevőket. A kimerültség mellett nagyszerű élményben is részük volt a nevezőknek és a látogatóknak, mert a küzdelmez nagyon jó szervezés, jó hangulat jellemezte. A rendezvényen sok-sok kézműves árus is jelen volt kiváló portáikkal, volt lovasíjász-bemutató, viselet-bemutató, fokos és botos harcbemutató is.

Eredményeik: Kovács Máté a magabiztos rutinjával, gyönyörű versenyzéssel, kimagasló eredményt ért el, 1318 ponttal 1 helyezést, Kovács László pedig sportszerű játékával a középmezőnyben zárta a maratoni versenyt.

A következő programja a Koppányoknak, a június 22-én tartandó Györkönyi kvalifikációs íjászverseny lesz, azon Koppányok számára, akiknek még nem volt alkalmuk a szeptember 6-án kezdődő Országos és Nemzeti Bajnokságon való részvétel jogát elnyerni.

Kis Mónika
Koppányíjász
 

Kövessen minket a Facebookon is!