Sport 2019. június 20. 14:30

Constantinum-sikerek az országos döntőkben

Képgaléria
Constantinum-sikerek az országos döntőkben
Atlétikai diákolimpiai döntőt rendeztek május 25-26-án, Székesfehérváron. A megmérettetésre 7 versenyszámban 6 diák jutott be a Constantinum intézményből.

Eredmények:

4x100 méteres váltó V.-VI. korcsoport: Jakab Máté, Retkes Donát, Kozák Kevin, Nemes Csanád – 6. hely

400 méteres futás V. korcsoport – Juhász Roland – 7. hely

100 méteres futás V. korcsoport – Jakab Máté – 8. hely

Felkészítő tanár: Juhász István, testnevelő tanár: Kurucz István


Május 11-12-én, Szombathelyen rendezte a Magyar Diáksport Szövetség a 2018/19-es év V.-VI. korcsoportos fiú, kispályás labdarúgó Diákolimpiai Döntőjét. A Kiskunfélegyháza városi, majd a megyei döntőt is megnyerő constis fiúcsapat bejutott az országos döntőbe. A 20 csapatot négy, 5 csapatos csoportba sorsolták. Az első napon a félegyháziak minden mérkőzésüket megnyerve csoportelsőként kvalifikálták magukat a másnapi keresztjátékba. Ott azonban a végső győztes Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziummal szemben 1:0-ra alulmaradtak. Ezután is végig nagyon szoros küzdelemben, vereségeket szenvedtek, így a 8. helyen végeztek. A csapat játékát végig a szervezettség, pontos védekezés jellemezte, hiszen a 7 mérkőzésen összesen 6 gólt kaptak. Ehhez kellett a végig kiválóan védő Sós Martin kapus ragyogó teljesítménye is.

A csapat tagjai: Sós Martin, Bencsik Gábor, Csertő Bence, Csertő Gábor, Jakab Máté, Kardos Botond, Kiss László, Lukács Bálint, Szabó Ádám, Szőke Patrik. Felkészítő tanár: Kurucz István testnevelő.


Június 6-án négy diák – Horváth Anna, ifj. Bencze László, Kiss Dániel és Pásztor Martin – képviselte a Constantinumot a Suliíjász Bajnokság Országos Döntőjén, Budapesten.

A tanulók még május végén, Kalocsán teljesítették a kvalifikációs követelményeket a DDR+DAR régiós versenyén. Itt két arany, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek. A szerzett pontszámokat tovább vitték az országos döntőbe, ahol 148 ifjú íjász mérhette össze tudását. Az ország régióiban lezajlott kvalifikációs versenyek alapján dobogóra esélyesen kezdték a constis íjászok. A rekkenő hőség, majd az utána következő viharos szél és az utolsó négy körre megérkező vihar rendkívüli módon megnehezítette a feladatukat. Így is szépen helytálltak, hősiesen tartották a pozíciójukat. Csak ifj. Bencze Lászlónak sikerült javítani a helyezésén, de néhány ponttal lemaradt a dobogóról. Így végül a négy íjásznak négy negyedik hely jutott. Felkészítő tanár: Vas Tibor
 

Kövessen minket a Facebookon is!