Helyi hírek 2019. június 22. 18:00

Két fiatal hárfaművész mutatkozott be a könyvtár pódiumán

Képgaléria
Két fiatal hárfaművész mutatkozott be a könyvtár pódiumán
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár június-augusztusban minden évben megrendezi a Hattyúkerti zenés esték rendezvénysorozatot. A könyvtári szabadtéri pódiumon legtöbb esetben fiatal tehetségek mutatkoznak be a közönségnek. Így volt ez június 20-án is, amikor Patkós Mariann (14 éves) és húga Patkós Maja (12 éves) bűvölte el hallgatóságát hárfajátékával.

A két fiatal művészt a nagyközönség a Virtuózok második évadjából is megismerhette. Maja a komolyzenei tehetségkutató középdöntőjéig jutott, nővére pedig a döntőben vett részt a Kicsik korcsoportban, és akkor különdíjat nyert. A megmérettetésre Natalia Gorbunova hárfaművész irányításával készültek fel.

Dobogós helyen végeztek az országos hárfaversenyeken is. 2019-ben a Petar Konjovic Nemzetközi Hárfaversenyen mindketten első helyezést értek el. A Zágrábban rendezett Nemzetközi Hárfafesztiválon 15 ország 20 fellépője között Maja 3. helyezést ért el. Hamarosan Szegeden, nemzetközi hárfaversenyen vesznek részt, Mariann a nagyok, Maja a kisebbek kategóriájában.

Mindketten a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskola tanulóiként sajátították el zenei ismereteiket. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolába járnak, kitűnő tanulók.

A tanulás mellett azonban jut idejük a fellépésekre is, Budapesten, a Zeneakadémián az MTA dísztermében a Bolyai díjátadón. Szegeden az iskolájukban és a színházban is felléptek, megcsillogtatták zenei tudásukat Kiskunfélegyházán és Zsombón egyaránt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!