Helyi hírek 2019. július 19. 08:30

Ma nyílik meg az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Képgaléria
Ma nyílik meg az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria
Az Ágyú Kézműves Sörgaléria július 18-án, csütörtökön már megnyitotta kapuit meghívott vendégeinek, az ötödik Sörfesztházán. Kiskunfélegyháza első zöld sörözőjeként vonul be a gasztronómiai történelembe a főutcán kiállított világháborús ágyúkra nyíló varázsvilág. Az Öreglaktanya egykori katonai ruházati üzlethelyiségéből kialakított kézműves söröző és képzőművészeti galéria egyedülálló módon ötvözi a gasztronómiát a művészettel, a környezettudatosságot a szórakozással, valamint a modern design-t az antik tárgyak újraértelmezésével. 

Gasztronómia és művészet: a városban egyedül az Ágyúban várja a vendégeket júliustól egész évben több tucat magyar kézműves sörkülönlegesség, miközben elsősorban helyi képzőművészek időszakos kiállításait csodálhatják meg a falakon, havonta változó tematikával. Természetesen az élőzene és az irodalom is helyet kap egész évben a galéria színpadán: könnyed jazz és blues produkciók, felolvasóestek és könyvbemutatók formájában.

Környezettudatosság és szórakozás: az Ágyú Kiskunfélegyháza egyetlen zöld sörözője, de országosan is azon kevés szórakozóhelyek közé tartozik, amelyeknek berendezési tárgyai 100 százalékban újrahasznosított anyagok és tárgyak segítségével készültek. Új életre kelt a sörözőben a régi Egészségház robusztus csőrendszere és melléképületének ódon mestergerendái, funkciót váltott számos múlt század eleji mosdóasztal és varrógép, de a pálosszentkúti zongoramatuzsálem és a nyárlőrinci tanyai iskola számos berendezési tárgya is új értelmezést nyert a vendégek szolgálatában. A környezettudatosság mellett teszi le a voksot a sörgaléria italkínálata is, mert a választható kézműves termékek teljes mértékben hazai sörmesterek kisüzemi körülmények között, jórészt természetes alapanyagok felhasználásával készült italremekei közül kerülnek ki folyamatosan változó készlettel.

A modern és antik találkozása: varázsvilágba csöppen a vendég, ha belép az Ágyú ajtaján. Nem csak a képzőművészeti kiállítások, hanem a helyiség belső kialakítása is önmagában tartogat bőven meglepetést a szemnek. Zongora páncéltőkeasztalok míves öntöttvas lábakkal várják a színes sörök kavalkádját, miközben a nézelődő és kóstolgató vendég helyet foglalhat a több, mint 100 éves varrógépasztalokból készült, egyedi és kényelmes székekben. Óriási fűtéscsövek tartják az ódon gerendákból készült könyöklőket és bárszékeket, csinos asztali lámpabúrák néznek ránk fejjel lefelé a kazettás plafonról és több mint fél évszázados televíziómatuzsálemek kínálgatják megvilágított gyomrukból az üveges kézműves sörök kavalkádját. Gyöngyözik a hideg pára az egyedi sörcsaprendszer vaskos csövein, amely nyolcfajta friss kézműves sör ontására alkalmas a világbajnok Félegyházi Sörök jóvoltából. Eközben a szomját csillapító vendég kétszáz éves, vasalatos pinceajtókból kialakított táblákon tájékozódik a hetente frissülő kínálatról.


Sörfesztháza programjai:

Július 19., péntek:
16:00 Fesztiválnyitás és sörfőzés bemutató (Nagyszínpad)
16:30 ÁGYÚ KÉZMŰVES SÖRGALÉRIA megnyitó (Ágyú Stage)
17:00 Kézműves Sörök Versenye közönségzsűrivel (Sörtér)
17:30 Padkaporos Gyermeknéptánc (Sörtér)
18:00 X. Jubileumi Rocktárbor Zárókoncert (Nagyszínpad)
20:00 Kézműves Sörök Versenye eredményhirdetés (Nagyszínpad)
20:30 Street Jazz (Ágyú Stage)
21:30 FrankZafka (Nagyszínpad)
23:00 Láma Street Band bulifúvósok (Sörtér)


Július 20., szombat:
16:00 Fesztiválnyitás és sörfőzés bemutató (Nagyszínpad)
17:00 Sörrodeó Csapatverseny fergeteges hangulattal és értékes nyereményekkel (Csillagrét), 4 fős csapatok még jelentkezhetnek
18:00 Best Of Rocktábor! (Nagyszínpad)
18:30 Félegyházi Koncertfúvószenekar (Sörtér)
19:30 FIÚK (Nagyszínpad)
20:30 Kis Türelmet (Ágyú Stage)
21:30 Pink and the Panthers (Nagyszínpad)
23:00 Kelet Brass bulifúvósok (Sörtér)

Finomságok:
100 magyar kézműves sörkülönlegesség az egész ország területéről a Sörsétányon, street food különlegességek a Gasztro Téren, borszekér, pezsgőlugas, pálinkaház, sörfagyi és még sok egyéb finomság!

Jubileum:
Az 5. Sörfesztháza soha nem látott programarzenállal, bővített fesztiválhelyszínen várja vendégeit. Az 5. jubileum alkalmából a fesztivál megnyílik Kiskunfélegyháza első kézműves és design sörözője, a képzőművészeti kiállítóteremként is működő ÁGYÚ KÉZMŰVES SÖRGALÉRIA varázslatos világa.

Állandó programok, érdekességek és felnőttes játékok:
ÁGYÚ KÉZMŰVES SÖRGALÉRIA nyitóhétvége, sörtorony építés daru és ipari alpinisták segítségével, sörrodeó csapatjátékok, sörmarionett, kézműves sörök versenye közönségzsűrizéssel, sörútlevél, sörfőzés bemutató, sörkerekasztal, előadások sörfőzésről és sörértékelésről, darts verseny, képzőművészeti kiállítások, szonda sziget, csocsó és billiárd

Gyerekvilág:
Lurkókert, malátalabirintus, csillagrét, mesevilág, manópagony, talpasösvény, ágyúmászás, játékok és kézműves foglalkozások

Zene:
Bulifúvosok, utcazene, rock, funky, jazz és még számos stílus, ifjú tehetségek a 10. jubileumi Rocktábor zárókoncertjén, ponyvaregény filmzenék élőben és még számos különlegesség 3 színpadon: Nagyszínpad - Ágyú Stage - Sörtér

Mindenkit sok szeretettel vár az Ágyú Kézműves Sörgaléria, a látvány és az ízek elragadó világa.

Ónodi Árpád

Honlap: www.sörfeszthaza.hu
Facebook: www.facebook.com/felegyhazisorfesztival

Kövessen minket a Facebookon is!