Helyi hírek 2019. június 24. 19:00

Reakció Rosta Ferenc írására

Reakció Rosta Ferenc írására

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Június 12-én a Félegyházi Közlöny hasábjain megjelent cikkét meglehetős megdöbbenéssel olvastam.

Hosszas tanakodás után döntöttem úgy, hogy nem hagyom szó és válasz nélkül, hiszen több olyan momentum is van e megnyilvánulásban, melyeket – mint a tényleges ellenzék két képviselője közül az egyiknek – nekem is címzett.

Szerény véleményem szerint a nyugodt és építő jellegű munkában nem csak a várost vezető frakciónak, de az ellenzéknek is volt szerepe. És itt álljunk meg egy pillanatra. A Nemzeti Fórum és a Fidesz helyi potentátjai között zajló, ténylegesen botrányos ellentétről nem az ellenzék tagjai tehetnek. Botrányokban a Jobbik eddig sem vett részt, és a jövőben sem fog. Magam részéről jobbikosként minden esetben a város polgárainak érdekét tartottam szem előtt, akár előkészítő tevékenység, akár a döntéshozatal során tett javaslataimat is ennek a célnak és a józan, gyakorlatias észnek rendeltem alá, nem csak a Testületben, de a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatban is. Ez utóbbit azért is tartom fontosnak, mert a városban jelenleg zajló munkálatok forrásait java részt ez a grémium juttatta (Zöld város projekt, óvoda fejlesztés, ipari park fejlesztés, Vasas pálya fejlesztés, Móra városi bölcsőde fejlesztés stb.).

Halkan jegyzem meg, hogy konstruktív ellenzékre minden vezetésnek szüksége van, ha másért nem, akkor kontrollként a túlkapások ellen. A nyugodt munkához nem csak pozitív vezető kell, de olyan ellenzék is, aki együttműködő a célok megvalósulásában, hiszen a felhatalmazást a választóktól nem tíz, hanem 15 személy kapta. Az együttműködő hozzáállást részemről minden előterjesztés megkapta a ciklus folyamán – még az éves költségvetés is – kivéve, ha például hamis híreket gyártó sajtóorgánumok pénzügyi támogatása szerepelt benne. Saját frakciójának tulajdonítani minden eredményt ennek tekintetében meglehetősen egyoldalú értékelés.

Akár csak a Nemzeti Fórumot valami politika feletti vagy semleges státuszba képzelni, hiszen akár az egyesület vezetőjét, Lezsák Sándort, akár az ön saját frakciójának kiállásait látva egyértelműen kormánypárti, fideszes megnyilvánulásokat tapasztalhattunk. Lásd Orbán Viktor évértékelőjét, vagy a CÖF megmozdulásait, ahol a helyi fórumosok az első sorokban álltak.

Ezek után az ellenzéket a nyugalommal, ellentétes tevékenységgel, hataloméhséggel, trágársággal megvádolni - mindezt tényekkel, tapasztalatokkal alá nem támasztva – véleményem szerint olyan hamis és torz megítélés, mint az elmúlt ciklus minden eredményét saját magukénak vallani. Akárcsak attól rettegni, hogy az ellenzék helyi erői esetleg össze kívánnak fogni, főleg annak tekintetében, hogy saját frakciója egykori fideszesekből, Civil Mozgalomból, MDF-ből és SMS pártból érkezett tagokból áll. Amivel semmi gond, jó célok érdekében, a város érdekében eddig is, ezután is érdemesnek tartom az összefogást, akár politikai ellenfelekkel is. Mert őket is a város szavazó polgárai bízták meg a képviselettel, ezt elvitatni pedig senkinek nem lehet.

Meggyőződésem, hogy az ön írása egy erőpozícióból tett kinyilatkoztatás, melyet szerénységgel és alázattal még véletlenül sem lehet megvádolni. Pedig egy igazi kisvárosi közösség irányítóinak ez utóbbi tulajdonságok csak előnyére válhatnának. Az eredményeket pedig el kell ismerni, kinek – kinek érdeme szerint, és legalább helyi szinten tartózkodnunk kellene az országos médiában tapasztalható sárdobálástól, megalapozatlan hírek terjesztésétől.

Üdvözlettel:
Kollár László, a Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezetének vezetője

Kiskunfélegyháza, 2019. 06. 24.




 

Kövessen minket a Facebookon is!