Helyi hírek 2019. június 27. 13:00

Rejtélyek - a nyomok a könyvtárba vezetnek

Képgaléria
Rejtélyek - a nyomok a könyvtárba vezetnek
Olvasótábort szervezett a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár általános iskolás diákoknak június 17-e és 21-e között.

A táborban Holden Rose (Kovács Attila) A harmadik című gyermek krimijét olvasták el közösen, amelyhez játékos feladatok kapcsolódtak. Készíthettek detektívsapkát, mécsest, de alkalmuk volt nyomozós jelmezekben is fényképezkedniük. Zsirmik István, a Jenyiszej együttes tagja hangszerbemutatóval egybekötött előadást tartott. A táborozók egzotikus hangszerekkel ismerkedhettek meg (doromb, esőcsináló, kínai doromb, vihardob, tilinkó, hangtál stb.) és mesét hallgattak. Az általuk készített mécsessel kipróbálták, vajon be mernének-e menni egy sötét helyre egyedül, ahonnan félelmetes zajok hallatszanak.

Ellátogattak a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra, ahol Mahlaj Róbert rendőr alezredessel, a bűnügyi osztály vezetőjével, dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnaggyal és Kotroczó Dániel bűnügyi technikussal beszélgethettek a gyerekek a nyomozók munkájáról.

A tábor negyedik napján, az Aranyalma NépmesePontban Bartók Ágota mesemondó előadását hallgatták meg. Még aznap a helyi levéltárban Kőfalviné Ónodi Márta, a levéltár vezetője és munkatársa, Homoki-Szabó Andrea nyomozós foglalkozásba vonta be a gyerekeket. Eredeti lúdtollal és tintával vagy írógéppel írhattak személyleírást, amelyet a végén viaszos pecséttel hitelesíthettek.

Az utolsó napon, Kecskeméten megnézték a vadasparkot, délután pedig a Toy story 4 című filmet a Malom moziban.
 

Kövessen minket a Facebookon is!