Helyi hírek 2019. június 28. 16:00

A kórházi és egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Képgaléria
A kórházi és egészségügyi dolgozókat köszöntötték
A Semmelweis-napon a városháza dísztermében köszöntötték a kórházi és egészségügyi dolgozókat, június 27-én. Az egészségünk megőrzésén, a betegségek megelőzésén dolgozó orvosokat, szakdolgozókat, kertészeket, mindenkit, akik ebben az ágazatban tevékenykednek nap mint nap. Az egészségügy napján megtartott ünnepségen megjelenteket dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes köszöntötte, a város önkormányzata nevében Csányi József polgármester köszönte meg áldozatos munkájukat. Dr. Lugosi Henrietta adjunktus Semmelweis Ignác munkásságáról emlékezett meg. Az emléknapon oklevéllel és virágcsokorral ismerték el a kiemelkedő munkát végző kollégák éves tevékenységét. Az ünnepség színvonalát emelte Tarjányi Rita és Tarjányi Gabriella cselló és klarinétjátéka.

– Szeretném megköszönni minden dolgozónak azt az elképesztő türelmet, lelkiismeretet és mosolygást, amit ebben az évben is megtettek a betegekért, a kórházért. Ennek az ékes bizonyítéka, hogy egyre több olyan betegünk van, akik távolabbról – Szegedről vagy Budapestről – jönnek. Azt kell mondanom, hogy szájhagyomány útján terjed kórházunk egyre jobb híre. Ezt teljes mértékben dolgozóinknak köszönhetjük – mondta dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes köszöntőjében.

Csányi József polgármester a város önkormányzata nevében elmondott köszöntésében kifejtette: – Amióta Félegyháza polgármestere vagyok, elmondhatjuk, hogy a szerencse mellénk szegődött. A leépítésekkel szemben – bár még nem olyan mértékben, mint szeretnénk – az egészségügy a fejlődés útjára tudott lépni. A kórházban történt felújítások és változások és a régi SZTK felújítása hosszútávon tudja szolgálni a betegek gyógyítását, és egyre több energia fordítódik a betegségek megelőzésére is. A legnagyobb tisztelettel szeretném megköszönni önöknek azt a heroikus küzdelmet, amit nap mint nap az egészségünk érdekében végeznek.  

A köszöntések után dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és dr. Svébis Mihály főigazgató adták át a kitüntetéseket, elismeréseket. 

Kórházért elismerő oklevelet vehetett át:
Dr. Letoha Viktória
osztályvezető főorvosnő és Kispál Józsefné vezető ápoló

Főigazgatói dicséretben részesült:
Tormási Jánosné
ápoló és Kasza Klára munkaügyi csoportvezető

Kiváló Kórházi Dolgozó elismerésben részesült:
Góg Norbert
fizioterápiás asszisztens
 

Kiváló ápoló címet kapott:
Kulik Irén
ápoló krónikus belgyógyászat

Kiváló asszisztens oklevelet vehetett át:
Lénártné Bárdos Zsuzsanna
laborasszisztens

Kiváló előadó elismerésben részesült:
Turcsányiné Fekete Éva pénztáros

Kiváló szakmunkás díjat vett át:
Varga Roland
festő

2019-ben jubileumi jutalomban részesülnek:

25 éves munkaviszonyuk elismeréseként: Borzainé Kiss Zsuzsanna gyógytornász, dr. Tóth Zsoltné röntgen asszisztens – tüdőgondozó, Fábián Viktória gyógytornász, Rádiné Felföldi Mónika röntgen asszisztens  - tüdőgondozó.

30 éves munkaviszonyuk elismeréseként: Juhász Katalin ápoló - sürgősségi fogadóhely, Tóthné Kovács Anikó asszisztens - belgyógyászati szakrendelés, Nagy Béláné asszisztens - diabetológiai szakrendelés, Mohácsiné Nagy Erika ápoló - mozgásszervi rehabilitáció, Molnár Erika ápoló - krónikus belgyógyászat, Bodor Ádám szakács - élelmezési csoport.

40 éves munkaviszony elismeréseként: Tóth Mihály kazánfűtő - műszaki csoport, Szabó Gáborné ápoló - kardiológiai rehabilitáció, Fazekas-Szűcs Istvánné ápoló - kardiológiai rehabilitáció, dr. Perlaki Pál főorvos - kardiológiai rehabilitáció, Lénártné Bárdos Zsuzsanna laborasszisztens - labordiagnosztika, Mátyás Péter Judit röntgen asszisztens - radiológiai szakrendelés.


A védőnői szolgálat jubileumi elismeréseit Tarjányi Gabriella vezető védőnő adta át dr. Szendreiné Lőrincz Angéla és Szolnoki Irén részére. 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerésében részesült: Beszéné Német Adrienn ápoló, Szabóné Kónya Erzsébet pszichiátriai asszisztens, Víg Katalin diplomás ápoló/szociális gondozó.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!