Helyi hírek 2019. július 2. 11:30 Forrás: MTI

Tiszaalpáré lett a hőmérsékleti rekord

Tiszaalpáré lett a hőmérsékleti rekord
Hétfőn volt a nyár eddigi legmelegebb napja, többfelé is 36–37 Celsius fokot mértek árnyékban. Tiszaalpár nyerte a napi versenyt, 37,5 Celsius fokkal. A Dunántúlon keddtől, keleten pedig szerdától enyhül a hőség. Úgy tűnik, legalább egy hétig nem nem lesz újabb hőhullám – közölte az MTI.

Rekkenő hőség uralkodott hétfőn Budapesten is. A tűző napot az elszánt turisták sem bírták elviselni megfelelő árnyékolás nélkül. Sokan fagyival vagy vízzel hűtötték magukat. 

Délelőtt tizenegy óra után Esztergomban is csak a fák vagy a párakapu alatt lehetett látni embereket. Sopronban vizet osztottak a pályaudvaron, hiszen a forróságban gyorsan ki lehet száradni. A szerencsésebbek vízparton töltötték a napot. A Balatonnál is rengeteg család hűsölt, a nagyon magas UV-sugárzás ellen azonban ők is mindent megtettek.

Az előrejelzések szerint az extrém hőségnek egy ma, azaz kedden az országba érkező, frissítő hidegfront vet véget. A hét további részében a maximum nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul majd.



 

Kövessen minket a Facebookon is!