Helyi hírek 2019. július 14. 13:00

Ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

Ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon
Július 15-én, hétfőn a Bíróságok Napjával kezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely augusztus 20-áig tart majd. A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat - hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

Fotó: illusztráció - birosag.hu

A polgári eljárásokban - bizonyos kivételektől eltekintve - nem számít bele a határidőkbe a törvénykezési szünet időszaka. A határidők számításának általános szabályai irányadók azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban - adta hírül a keol.hu.

Büntetőügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntetőbírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben és döntenek a kényszerintézkedések tárgyában. Az egyes bíróságokon a kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba. (OBH)

Hétfőn, azaz július 15-én a Bíróságok Napja alkalmából munkaszüneti nap lesz a bíróságokon.
Ezen a napon a Kecskeméti Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, így a kiskunfélegyházin is, valamint a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon a személyes és telefonos ügyfélfogadás szünetel. Beadványaikat a gyűjtőládákban tudják elhelyezni.




 

Kövessen minket a Facebookon is!