Helyi hírek 2019. július 29. 07:30

A világ élvonalában a félegyházi ügyvitel

Képgaléria
A világ élvonalában a félegyházi ügyvitel
Szövegszerkesztésből világbajnoki 5. helyezést, gépírásból világbajnoki 11. helyezést ért el Kovács Lilla, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának 10/B osztályos tanulója az olaszországi Cagliari-ban megrendezett 52. Intersteno (ügyviteli) világbajnokságon. Felkészítő tanára Hartyániné Bartha Judit volt. Köszönjük a részvétel támogatását iskolánknak, amely a saját forrásaiból állta a versenyeztetés költségeit, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, az ELŐSZER Kft.-nek, a Süveges Autósiskolának, valamint az Elismerés Alapítványon keresztül minden kedves támogatóinknak!

A világbajnokságon több mint harminc ország kiválóságai versengtek. Komplex, számos képséget fejlesztő szellemi sport ez, egyszerre igényli a pontos, gyors gondolkodást, fogalomalkotást, a rendszerességet és a kitartást. Kiváló felkészülés minden leendő közgazdásznak, jogásznak, mérnöknek, vagy tanárnak.

Ez bizony rendkívüli, még a legsikeresebb iskolák történetében is évtizedenként, ha előforduló eredmény. Túl azon, hogy iskolájaként nagyon büszkék vagyunk Kovács Lilla és felkészítő tanára sikerére, néhány gondolatot szeretnék szólni arról is, miért fontos számunkra, hogy diákjaink kiválót alkossanak, mi az a segítség, amit ehhez próbálunk nekik nyújtani. Mit jelent a tehetséggondozás, közgés módra.

Amikor egy fiatal nevelését vállaljuk, legyen akár kilencedikes kisgólya, akár frissen érettségizett felnőtt, nagy felelőséget veszünk a nyakunkba. Azt ígérjük, hogy a folyamat végén többet adunk vissza, nagyobb tudású, kreatívabb, önállóbb, és reményeink szerint jobb embert, mint aki belépett az iskolánk ajtaján.

Ez a közgés gondosság pedagógiánk lényege. Hiszünk abban, hogy mindenki fejleszthető és nekünk el is kell végeznünk ezt a fejlesztést. Ez az iskolai nevelés valódi értelme. Diákjaink nagyon eltérő családi körülmények közül érkeznek, mások a szülők anyagi lehetőségei. Vannak, akik már szerezhettek magasabb iskolai végzettséget és nagyon sokan egész életükben keményen dolgoznak, hogy a gyermekeiknek könnyebb, szebb életet teremthessenek.

Ezért tartjuk feladatunknak, hogy aktívan segítsünk. Ahogy egy régebbi jelmondatunkkal ígértük: az ágon ülőket megtanítjuk szállni, a szállni tudókat magasba repítjük. Ezért igyekszünk akár egy hónapra is eljuttatni minél több diákunkat külföldi szakmai gyakorlatra, vállaljuk, hogy pályázati forrásokat is felhasználva nagyobb óraszámban tanítjuk az idegen nyelveket. Ezért folytatunk duális képzést a térség legjobb vállalkozásaival, adunk lehetőséget az osztálykirándulások anyagi támogatásával hazánk jobb megismeréséhez. Ez az oka annak, hogy minden alkalmat megragadunk diákjaink ügyességének, kreativitásának, tudásának, életrevalóságának kipróbálására, fejlesztésére – legyen szó egész hetes irodalmi vetélkedőről, közgazdásznapról, megannyi szuper közösségi programról vagy országos és világversenyről.

Szeretjük ezeket a kihívásokat, várunk mindenkit, akit érdekel a gazdaság, a pénzügyek a logisztika, az ügyvitel, a turizmus vagy az informatika világa. Közös kalandunk ez, amely értük van: fiataljainkért, a jövő Félegyházájáért. Reméljük, segítünk vele és helyes az út, amelyen járunk.

dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető

 

Kövessen minket a Facebookon is!