Kitekintő 2014. augusztus 24. 10:00 Forrás: MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság

Kezdődik a tanév - Ingyen wifi internet már a szegedi vasútállomáson is

Kezdődik a tanév - Ingyen wifi internet már a szegedi vasútállomáson is
Jelenleg hat állomáson lehet ingyenesen internetezni, de még idén újabb két városban, Szegeden és Miskolcon is lehetőség nyílik erre.

Egyre többen, átlagosan naponta kétezren veszik igénybe a MÁV állomási wifi szolgáltatását, akár 6-7 Gbyte adatforgalmat is lebonyolítanak 24 óra alatt a felhasználók.

Már a Szegedi Ifjúsági Napok kezdetére, azaz augusztus 27-re befejezik a szakemberek az állomási wifi kiépítését a szegedi vasútállomáson. Így a vonattal utazók számára a rendezvény idején is elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás. Miskolcon decemberre készülhet el a működéshez szükséges hálózat kiépítése, Pécsen pedig a jövő évben, az új állomási főépület átadását követően lesz elérhető a wifi.Elégedetten használják az utasok a már működő szolgáltatást, jelenleg Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron lehet díjmentesen netezni, ezen kívül Zamárdiban, Keszthelyen és Debrecenben wifizhetnek az utasok az állomáson. Az állomási wifi kiépítésével párhuzamosan egyre több vasúti kocsiban is biztosít ingyenes internet-elérést a vasúttársaság.

Már több mint 700 kocsit szerelt fel a MÁV-START wifi routerrel, komfortosabbá téve így az elővárosi és távolsági közlekedést.
 

Kövessen minket a Facebookon is!