Helyi hírek 2019. augusztus 26. 10:00

Ajándékot kaphat, aki véleményt mond a Virágos Félegyháza kertjeiről

Képgaléria
Ajándékot kaphat, aki véleményt mond a Virágos Félegyháza kertjeiről
Az idén 30-an jelentkeztek a szép, rendezett városi környezetet szorgalmazó Virágos Félegyházáért mozgalomba. 2019-ben először, kifejezetten nem versenyként hirdették meg a rendezvényt, aminek fő célja a természetet, kertet szerető emberek egyfajta közösségbe vonása volt. Mégpedig abban a reményben, hogy a hasonló értékrend, érdeklődés formálta láthatatlan szálak előbb-utóbb közös városi értékké válnak majd.

A benevezett kertek bejárása rendkívül érdekes, elgondolkodtató tapasztalatokat hozott: gyakorlatilag mindegyik udvar, kert, erkély mögött felsejlett valamiféle szeretet-kapcsolat. Aki benevezte, vagy valakiért-valakikért szeretetből műveli a kertet, vagy a kertet gondozó iránti szeretetből nevezett a jelentkező. Jól érezhetően ez az egymásra figyelésből formálódó igényes környezet szinte irigylésre méltó életformává, életszemléletté vált.



Ahány kert, annyi megjelenési forma – kinek ez, kinek az tetszik jobban – és annyi bájosnál-bájosabb, kedves, finom részlet. A kertlátogatásokon készült fotókból szeretnénk egy nagyobb csokrot átnyújtani, abban bízva, hogy aki végignézi őket: örömét leli benne.

A képeket név, cím és magyarázó szöveg nélkül tesszük közre, kifejezetten az elgondolkodtatás és gyönyörködtetés kedvéért. Egyben játékos versenyt hirdetünk: a képgalériában, a bal felső sarokban látható sorszámok alapján egy-két mondatos frappáns véleményben kérjük megírni, hogy mi tetszett meg az adott képen. A legtalálóbb, legérdekesebb véleményeket megosztók egy egyedi, erre az alkalomra készült különleges használati tárgyat kapnak ajándékba. Véleményüket augusztus 30-áig várjuk az [email protected] e-mail címre.

Örömteli „kertlátogatást” kívánunk!

Nagy Ágnes
városi főkertész

 

Kövessen minket a Facebookon is!