Helyi hírek 2019. augusztus 14. 14:30 Forrás: MÁV Zrt. - DAKK Zrt.

Változik a közlekedési rend az augusztus 20-i hosszú hétvégén

Változik a közlekedési rend az augusztus 20-i hosszú hétvégén
Fotó: MTI illusztráció – Az augusztus 20-i ünnepnap miatt változik a helyi és a helyközi autóbuszok, valamint a vonatok közlekedési rendje. A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni.

Augusztus 16-án, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjának, 17-én, szombaton a szabadnapnak, 18-án, vasárnap a munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok. Augusztus 19-én, hétfőn a szabadnapnak, 20-án kedden a munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek az autóbuszok.

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a VOLÁNBUSZ arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a busztársaságok honlapján. A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken az autóbusz-vezetőnek felmutatható a VOLÁNBUSZ, az ÉMKK, a DAKK és az ÉNYKK járatain.

A menetrendekkel kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.:

https://www.dakk.hu/images/DAKK%20Zrt.%20Menetrendi%20t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3%20-%202019.08.09.%20%C3%A9s%202019.08.21.%20k%C3%B6z%C3%B6tti%20k%C3%B6zleked%C3%A9si%20rend.pdf


A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje is.

Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes néhány nappal előbb megváltani a menetjegyeket – közölte a MÁV Zrt. közleményében.

A MÁV-Start a megnövekedett utasforgalom függvényében bizonyos, forgalmasabb InterCity vonatokat több kocsival közlekedteti. A lehetőségekhez mérten – az üzemképes kocsik felhasználásával – növelik meg a vonatszerelvények kocsimennyiségét, a helyjegy vásárlások figyelembevételével. A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket.

A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai péntektől lesznek megtekinthetők a MÁV honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-Start. Az utasok egy letölthető táblázatban megnézhetik, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltsága az egyes napokra vonatkozóan, és azt, hogy a kiválasztott induló járatra van-e még szabad hely.
 

Kövessen minket a Facebookon is!