Helyi hírek 2019. augusztus 16. 10:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Országos fogyasztóvédelmi kampány indult

Országos fogyasztóvédelmi kampány indult
Ismét országos fogyasztóvédelmi kampányt szervezett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Augusztus 15-én a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban mutatták be a „Panasza van? Segítünk!” című kiadványsorozat két új tájékoztatóját.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője elmondta: a villamos energia és a földgáz árát tekintve Európán belül Magyarországon jutunk a legolcsóbban földgázhoz, még a villamos engergiát tekintve is a harmadik legolcsóbb árat kell fizetnünk. Hozzátette: 2013 és 2018 között mind a földgáz, mind pedig a villamos energia és távhő tekintetében megfeleződött a lakossági kikapcsolások száma. Scherer Zsolt hangsúlyozta: amennyiben bárkinek fizetési nehézségei adódnának, jelezze a szolgáltató felé a problémát, hogy közösen tudjanak rá megoldást találni.

Az új tájékoztató anyagok tartalmát dr. Nemeshegyi Benjámin szakmai tanácsadó ismertette. A MEKH munkatársai szerint mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor nehézséget okoz a mindennapi, komfortos élethez szükséges közművek kifizetése. Hozzátették: fontos, hogy ne kelljen lemondani valamely szolgáltatásról, és lényeges azt is tudni, a szolgáltatóknak milyen kötelezettségeik vannak az adott helyzet megkönnyítésére. A MEKH ezért kiadványban hívja fel a figyelmet a két témakör tudnivalóira – hangozott el az eseményen.

A sajtótájékoztató végén a kiadványokat átadták a kormányhivatalnak, a füzetek az integrált ügyfélszolgáltatokon lesznek elérhetők a lakosság számára. 

A kiadványok letölthetőek az alábbi linkre kattintva: http://mekh.hu/fogyasztovedelmi-kiadvanyok

Fotó: bacsmegye.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!