Helyi hírek 2019. augusztus 16. 07:30

Elmarad a kutyafuttató megépítése a Kossuthvárosban

Képgaléria
Elmarad a kutyafuttató megépítése a Kossuthvárosban
Sok kutyatartó kérésére kutyafuttató megépítését tervezte a víztorony melletti parkban Kiss Ákos Csaba, a 9. választókörzet önkormányzati képviselője. Az elképzelés megvalósítását a körzetben élők többsége ellenezte, egy játszótér építését és a park teljes bekerítését kérték. Kérésük meghallgattatott..

A tervek módosítását Kiss Ákos Csaba így indokolta: – Volt egy lakossági fórum, ahol az egyik kardinális kérdés a kutyafuttató, a kiképző park megépítése volt. Itt elhangzottak támogatói vélemények, és voltak, akik ellenezték a megvalósítást. Ezt követően úgy döntöttünk, hogy a körzet minden lakóját megkérdezzük erről, amit nemrégiben meg is tettünk. Valamennyi háztartásba kérdőívet juttattunk el, amelyen kifejthették ezzel kapcsolatos véleményüket. A beérkezett válaszokból kiderült, hogy a többség nem akarja a kutyafuttató megépítését. Sokan egy újabb játszóteret szeretnének inkább, amely már a nagyobb gyerekek igényeit szolgálná ki. A kérésekben az is megfogalmazódott, hogy a teret teljesen be kellene keríteni.

A lakossági igényt elfogadtuk, és a kerítés építése már megkezdődött. Az új játszótér tervezése is folyamatban van. Eszerint itt lenne egy kisebb sportpálya, focikapukkal, olyan erőemelőket helyezünk el, amelyekkel játékosan levezethetik a fölösleges energiájukat a fiatalok.

A lakossági fórumon még egy nagyon fontos kérdés is felvetődött, mégpedig a Bercsényi utca tarthatatlan közlekedési állapotának változtatása. Akkor megígértük, hogy foglalkozunk a megoldással. Azóta már 40 kilométeres sebességkorlátozó táblákat helyeztünk ki. Szeptemberben tartunk egy újabb lakossági fórumot a városházán ezzel kapcsolatban, ahol az a mérnök szakember, aki rendelkezik ennek az útnak a felújításához szükséges ismeretekkel, tájékoztatást tart a lehetőségekről, tervekről.

Az önkormányzati ciklus végén járunk. Én arra kérek mindenkit, aki ismeri a város, a Kossuthváros fejlődését, az a továbbiakban is támogasson bennünket, a jelenlegi városvezetést, hogy lehetőségünk legyen a megkezdett fejlesztések befejezésére, újak megkezdésére – tette hozzá Kiss Ákos Csaba.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Zöldváros