Helyi hírek 2019. augusztus 18. 10:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi 20. vasárnap – 2019. augusztus 18.

1. Hétfőn Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja, kedden Szent István király főünnepe, szerdán Szent X. Piusz pápa emléknapja, csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja, szombaton pedig Szent Bertalan apostol ünnepe lesz.

2. Kedden, augusztus 20-án lesz a Szent István templom búcsúja. Az ünnepség 10 órakor kezdődik a Szent István szobor koszorúzásával és ünnepi beszéddel. ½ 11-kor kezdődik a búcsúi szentmise, amelynek főcelebránsa és ünnepi szónoka dr. Pintér Gábor érsek úr, a Belarusz Köztársaság apostoli nunciusa lesz. Mindenkit szeretettel hívnak a szomszéd plébániával való közös ünneplésre! A Sarlós Boldogasszony
Templomban reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este 6 órakor lesz szentmise ezen a napon.

3. Pénteken 9-től 11 óráig lesz nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Megújult készlettel várják az érdeklődőket.

4. Augusztus 24-én, szombaton lesz Budapesten a Szent Mónika Közösségek országos találkozója. A találkozóval kapcsolatos tudnivalók megtekinthetőek a hirdetőtáblán.

5. Augusztus 24-én, jövő vasárnap az esti szentmise a Szent József Kör, vagyis a keresztény édesapák közösségének szándékára lesz bemutatva, hétfőhöz egy hétre pedig, augusztus 26-án este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör gyűlését a Közösségi Házban. Minden édesapát és leendő édesapát szeretettel várnak.

6.
Gyalogos zarándoklatot hirdet a Mária Út Közhasznú Egyesület az édesapákért Lajosmizse és Kecskemét között, augusztus 24-én. Tudnivalók a hirdetőtáblán olvashatóak.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!