Helyi hírek 2019. augusztus 22. 07:30

Körkérdés: Milyen libaételeket fogyaszt?

Képgaléria
Körkérdés: Milyen libaételeket fogyaszt?
Sütve, vagy főzve egyaránt finom étel készíthető libából. A sült libamáj, vagy éppen a liba raguleves sokak által kedvelt. Szinte minden része fogyasztható, így többek között a zúzapörkölt, vagy éppen a libatepertő is nagy népszerűségnek örvend - derült ki a félegyháziak körében készített körkérdésből.

Réczica László (57)

Elsősorban a máját szeretem a libának. Sokszor a legegyszerűbb a legjobb. Kisütve nagyon ízletes étel. Természetesen jó alapanyag kell hozzá és rendesen át kell sütni, ennyi a nyitja. A libafesztivált minden évben megnézem. Fontosnak tartom ezeket a városi rendezvényeket, barátokkal, ismerősökkel összefutok. A programok színvonalasak, mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

 

Palásti Gyula (60)

A liba ragulevest és a libamájat nagyon kedvelem. Csak fogyasztani szoktam, az elkészítést másra bízom. Egy jó levesnél a fűszerek és a liba minősége egyaránt fontos. Nagyon kedvelt még a libatepertő, amit minden napszakban szívesen fogyasztok. Főzve és sütve egyaránt jó a liba. Ki-ki ízlése szerint készítheti.

 

Kucsora László (68)

Szeretek főzni, egyszerre nagyobb adagokat is készítek. A tervek szerint a libafesztiválon is részt veszek. Tudni kell, hogy mit mikor kell belerakni az ételbe, odafigyelést igényel. A libát sütve a legjobb fogyasztani, a libamáj és a libatepertő örök kedvenc.

 

Tapodi József (70)

Tavaly indultam el először a libafesztivál főzőversenyén, ahol egyből harmadik lettem. Zúzapörköltet készítettem, ami a zsűri, illetve a társasági visszajelzések alapján egyaránt jól sikerült. Idén maradok a tavaly már jól bevált receptnél. Azt gondolom, hogy szívvel-lélekkel kell főzni, ez a legfontosabb egy jól sikerült ételnél.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!