Helyi hírek 2019. augusztus 19. 07:30

A vártnál is többen látogatták a halászléfőző versenyt

Képgaléria
A vártnál is többen látogatták a halászléfőző versenyt
Nagy volt az érdeklődés augusztus 17-én, a Jókai utcai parkolóban megtartott halászléfőző versenyen. 25 bográcsban főt a finom étel. Volt aki szegedi, volt aki bajai módra, de sokan megszokott házi receptjük szerint készítették a halászlét. A kóstolásra érkezőknek szinte mindegyik ízlett, és nehezen tudta a sorrendet kialakítani a zsűri is. Végül mégis döntés született: Első helyen végzett Farkas Gábor, aki egy évig a vándorserleget is őrizheti otthonában.

A rendezvény megnyitásakor Balla László alpolgármester köszöntötte a főzőmestereket és a közönséget. A főszervező szólt arról is, hogy egy évvel ezelőtt, amikor átadták ezt a teret, akkor hozzászólásában megemlítette, hogy ez nem egy hétköznapi parkoló.

– A háttérben látható hatalmas városképpel, elrendezésével, világításával lehetőséget teremt közösségi rendezvények megtartására is. Egy év sem telt el, és a halászléfőző verseny megrendezése ezt fényesen igazolja. Hogy jól döntöttünk azt bizonyítja, hogy nagyon sokan eljöttek. Vannak akik főznek, mások a halászleveket kóstolgatják és a színpadi produkciók is sokakat vonzanak – tette hozzá.

A verseny helyezettjei: 1. Farkas Gábor, 2. Faragó István, 3. Bodor István.

A halászléfőző verseny támogatói voltak: Kiss Torma, Izsáki házitészta, Szabó Zoltán és Rácz Lajos.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!