Helyi hírek 2019. augusztus 25. 11:30

Népes család és a városvezetés is köszöntötte a 95 éves szépkorút

Képgaléria
Népes család és a városvezetés is köszöntötte a 95 éves szépkorút
Jó kedélyűen, egészségben fogadta a város vezetésének köszöntését Forgó Jánosné 95. születésnapján. Az oklevelet és virágcsokrot Balla László alpolgármester nyújtotta át. Erzsike nénit népes családja vette körül a köszöntéskor, akik a hétköznapokban is napi támaszt jelentenek számára.  

Forgó Jánosné 1924. augusztus 26-án született Kiskunfélegyházán. Tanyai nagycsaládos környezetben nőtt fel. Korán beletanult a háztartásba, kerti és mezei munkába. Később a Csanyi úton épülő Vegyipari Gépgyár építő munkásainak főzött ebédet évekig, ezzel segítve a családja megélhetését. Szorgalmas emberek lévén selyemhernyó-tenyésztésbe is belefogtak a férjével. Saját gyerekeik mellé még állami gondozott gyerekeket is vállaltak, így összesen huszonnyolc gyermeket neveltek fel. Erzsike néni aktív tagja volt az iskola szülői munkaközösségének. Áldozatos munkáját értékelte a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatósága és pedagógusnap alkalmából erkölcsi és anyagi kitüntetésben részesült a hetvenes években.

A család közben megszaporodott, két fiú és két lány unokájuk született. Erzsike néni harmincegy éve megözvegyült, de öröm is érte, mert hét dédunokával ajándékozta meg a sors. Két nyugdíjas énekkarba is belekapcsolódott, a Vöröskeresztes és a Barátság énekkarba harminckilenc évig járt dalolni. Erzsike néni soha sincs egyedül, mert gyermekei, unokái gyakran meglátogatják, de még az állami gondozott gyerekek is eljönnek jelentős ünnepeken, névnapokon és felköszöntik.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!