Helyi hírek 2019. augusztus 29. 13:00

Négyemeletnyi fák kerülnek az Ótemplom köré

Képgaléria
Négyemeletnyi fák kerülnek az Ótemplom köré
Szeptember végén kezdődik a növényágyások beültetése a Zöld város beruházás keretében, de előtte megtörténik a leendő zöldfelületek termőfölddel való feltöltése.

Várhatóan október folyamán minden növény földbe kerül, a fák kivételével. A nagyméretű fákat szeptemberben választják ki a hollandiai faiskolában, ahonnan Félegyházára érkeznek majd. A mintegy 50 darab fa az Ótemplom körül és a Szent János téren nyeri el végső helyét, mintegy „feltéve a koronát” a beruházásra. Ezeket csak azt követően lehet majd a faiskolából elhozni és az új helyükre ültetni, miután az utolsó levelüket is elhullatták.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Ótemplom elé négy koronaalakított, vázaformára nevelt, tíz méter körüli ámbrafa kerül. Ezek különlegessége, hogy ősszel aranyból indulva éri el a lángoló vöröst a lombozatuk.

A templom mellett mintegy 30 gyertyatartóformára alakított, előnevelt, tíz méteres magasságú platánfa alkot majd egy természetes oszlopcsarnokot idéző fasort.

A Szent János térre előnevelt, 8 méter körüli magnóliák, más néven liliomfák érkeznek. Ennek a növénynek a virága egy nagy fehér tulipánhoz hasonlít, ami kivételes szépséget nyújt a májusi virágzáskor, majd fehér sziromesővel búcsúzik a fák lombja alatt sétálóktól. A csodás látvány remélhetőleg feledteti a félegyháziakkal a beruházással járó kellemetlenségeket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!