Helyi hírek 2019. szeptember 9. 16:00 Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.‎

Jobb, ha el sem dobod!

Jobb, ha el sem dobod!
Országos szemétgyűjtési akciót indít a Magyar Közút. A társaság a tavaszi szemétgyűjtési akció sikerein felbuzdulva újra az utak menti területek megtisztítását tűzte ki célul önkéntesek bevonásával.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több év kihagyás után idén április 29-én, Jobb, ha el se dobod! címmel indította újra országos szemétgyűjtési programját. A tavaszi szemétgyűjtési akció során több mint 12 ezer résztvevő, mintegy 400 helyszínen gyűjtötte a szemetet. A társaság 93 mérnökségének több száz teherautója nagyjából 1 millió kilogrammnyi hulladékot szállított el. Ez a hatalmas szám így is eltörpül amellett, hogy a cég évente átlagosan mintegy 12,5 millió kilogramm illegálisan kihelyezett és eldobált szemetet gyűjt össze az országos közutak mellől.

A tavaszi akciót ősszel folytatja a társaság és szeptember 20-án ismét várja az önkéntesek, csapatok, baráti társaságok, cégek és önkormányzatok csatlakozását is a szemléletformáló kezdeményezéséhez.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az őszi, szeptember 20-ai szemétgyűjtési akciójára az önkéntesek csatlakozását szeptember 10-éig várja, jelentkezni online, a következő linken keresztül lehet:
 http://internet.kozut.hu/szemetszedes/.

A társaság minden csatlakozó számára térítés nélkül kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat biztosít, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Továbbá az utak menti szemétszedéshez a cég a lehetséges mértékig szakmai felügyeletet is biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

Addig is a legfontosabb a környezetünk tisztán tartása érdekében: Jobb, ha el se dobod!

 

Kövessen minket a Facebookon is!