Helyi hírek 2019. augusztus 31. 17:00

Kecskeméttől Fülöpjakabig üldöztek egy Suzukit a rendőrök

A hiros.hu egyik olvasója jelezte a szerkesztőségnek, hogy a napokban rendőri „üldözésnek” volt szemtanúja az 54-es úton.

Állítja, több rendőrautó követett nagy sebességgel egy az út közepén hajtó Suzukit. Mivel a menekülő sofőr nem engedte előzni a járőrkocsikat, a balesetveszély miatt a közlekedésiek Fülöpjakab térségében elengedték a renitens autóst, de – nyilván a rendszám alapján – eljárást indítottak az ügyben.

A hiros.hu kapott egy olvasó által készített videót. A rövid felvételt kommentálva a szemtanú azt állította, hogy kedden délelőtt fél tizenkettő körül az 54-es főúton Kecskemét irányából Jakabszállás felé haladt, amikor nagy sebességgel megelőzte egy piros, 1.3-as Suzuki Swift, amelyben három férfi ült. Az autót két, megkülönböztetett jelzését használó rendőrautó követte, és úgy látta, hogy a Swift nem engedi, hogy megelőzzék. Majd röviddel ezután még két villogó rendőrautó ment a kocsi után.

– A „suzis” középen ment egész végig, hogy ne tudjon előzni az első kettő rendőrautó. Utána egy 40 másodperccel még kettő rendőrautó – kb. 150-nel – akart csatlakozni – írja a videó készítője.

A részleteket firtató kérdésükre az alábbi választ kapták a rendőrségtől:

„A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei fokozott ellenőrzés keretében, általános közúti ellenőrzés céljából Kecskeméten, a Batthyány utcában intézkedés alá kívántak vonni egy Suzuki Swift típusú személygépkocsit, és az abban utazó személyeket. A járművezető a rendőri jelzés ellenére nem volt hajlandó megállni, ki akarta vonni magát a jogszerű intézkedés alól.

A szolgálati személygépkocsival – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes alkalmazásával – követni kezdték a Suzukit. A követésbe több rendőrségi egység is becsatlakozott, azonban az 54-es számú főúton – Fülöpjakab térségében – fel kellett hagyni a követéssel, mivel az a továbbiakban nem lett volna biztonságos.

A személygépkocsi vezetője haladása során több közlekedési szabályt is megszegett, ezért szabálysértési eljárás indul az eset kapcsán.”

Fotó: illusztráció - vezess.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!