Kitekintő 2014. augusztus 24. 17:45 Forrás: Fotó: internet

Jeges víz a nyakba – így érdemes csinálni!

Jeges víz a nyakba – így érdemes csinálni!
Önnek is van olyan ismerőse a közösségi oldalon, aki egy vödörnyi jeges vizet öntött magára a kamerák előtt, majd ezt közkinccsé tette? Az Ice bucket challenge nevet viselő mozgalom világhódító útja során hazánkba is eljutott. Lényege azonban – nevezetesen jótékonysági és figyelemfelkeltő célja – mintha háttérbe szorulna.

Az Ice bucket challenge nevet viselő mozgalom lényege, hogy ha valakit jelölnek a kihívásra, 24 órán belül videóra kell vennie, amint egy vödörnyi jeges vizet magára önt, vagy pedig 100 dollárt adományoznia kell az ALS Associationnek. A megmozduláshoz olyan hírességek is csatlakoztak, mint például Bill Gates, Mark Zuckerberg, George Bush, Robert Pattinson, Adam Sandler, vagy Tom Cruise, és persze a magyar celebek és civilek sem maradnak ki.

Az Ice Bucket Challenge tehát sokkal többről szól, mint hogy leöntöd magad vízzel! Adakoznod is kell! Az amerikai sztárok a ALS-ben (amiotrófiás laterálszklerózis, vagyis az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó neurológiai betegség) szenvedő betegeket támogatják. S bár a külföldi „szabály" úgy szól, hogy fizetnie annak kell, aki nem vállalja a vizes kalandot, valójában azok is adakoznak, akik megcsinálják a produkciót.

Aki kihívást kap, és úgy dönt, hogy „felveszi a kesztyűt”, annak mindenképpen érdemes tehát olyan nemes ügyet választania, amit szívesen karol fel pénzadománnyal, és az is fontos, hogy a videóban ejtsen szót arról! Így járulhat hozzá egy kicsi őrültség ahhoz, hogy jobbá váljon a világ!

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!