Balla László 2014. augusztus 24. 20:20

Balesetmentes lesz a Pázmány utca járdája

Képgaléria
Balesetmentes lesz a Pázmány utca járdája
A fák gyökerei feltúrták a betont, a járólapok töredezetteké váltak és fellazultak a Pázmány utcai járda piac és posta közötti szakaszán. A kialakult helyzet az év elején már súlyos balesetet is okozott. Ezért vált halaszthatatlanná a felújítás.

A problémát érzékelve Balla László alpolgármester és Sipos Róbert, a polgármesteri hivatal munkatársa márciusban felmérték, hogy milyen javításra lenne feltétlenül szükség. Ezt követően elkészültek a felújításhoz szükséges tervek, majd az elmúlt héten megkezdődtek a kivitelezési munkák, amelyeket néhány nap múlva be is fejeznek. A piactól kezdődően harminc méteres szakasz teljesen új burkolatot kap, a postáig terjedő részen pedig kicserélik a balesetveszélyes lapokat, és egyenletes szintet alakítanak ki.

A beruházással kapcsolatosan Balla László, aki a körzet önkormányzati képviselője is, elmondta, hogy már a piac felújításakor kezdeményezte, hogy a beruházás költségvetéséből tegyék rendbe a járdát. A szűkös pénzügyi keretek azonban ezt akkor nem tették lehetővé. A járdák felújítására a városnak 5 millió forint, körzetenként 500 ezer forint áll rendelkezésére. Ezt a keretet ajánlotta fel körzetében a Pázmány utcai javításra. Bár sok utcában szükség lenne a járdák javítására, de a posta és a piac közelsége miatt ez a legforgalmasabb szakasz, ezt kellett legelőbb rendbe tenni - indokolta a döntést Balla László.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!