Balla László 2023. október 25. 08:00

Tájékoztatás a félegyházi lakossági hulladékkezelés és -szállítás jelenlegi helyzetéről

Tájékoztatás a félegyházi lakossági hulladékkezelés és -szállítás jelenlegi helyzetéről
Az elmúlt időszakban a szilárd hulladékgazdálkodás jelentős változásokon ment keresztül. Július 1-jétől a vonatkozó jogszabályok értelmében az önkormányzatok kötelezően ellátandó feladatai közül kikerült a lakossági hulladékbegyűjtés és -szállítás szervevése, fenntartása. A hulladékszállítás feladata az egész országban, így Kiskunfélegyházán is állami hatáskörbe került.

Ezt a közfeladatot az állam által kiírt koncessziós pályázati nyertes, a MOL Nyrt. az általa kijelölt MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-n keresztül látja el az ország teljes területén. Régiónkban a Zrt. szerződött fővállalkozója a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lett.

A hulladékszállítással kapcsolatos panaszokat (vegyes, kommunális, szilárd hulladék-begyűjtés (ún. fekete kuka), sárgafedeles szelektív edényzetek ürítése, zöldhulladék gyűjtés) sem az önkormányzatnak, sem a polgármesteri hivatalnak nincs lehetősége intézni.

Kérem önöket, hogy a szolgáltatással kapcsolatos panaszügyekben az alábbi elérhetőségeket szíveskedjenek igénybe venni:

– Elsősorban az e-mail használatát javaslom: [email protected]

– Lehetőség van a vezetékes telefonon történő bejelentésre is, de itt rendszeresen túlterheltek a vonalak és automata rendszeren keresztül jutnak el az ügyintézőhöz az adott ügyben: 79/524-821.

Kérem a fenti tájékoztatásunk szíves megértését, tudomásul vételét – írta közösségi oldalán Balla László alpolgármester.
           

Kövessen minket a Facebookon is!