Helyi hírek 2019. szeptember 5. 07:30

Elstartolt a 14. Coop Rally

Képgaléria
Elstartolt a 14. Coop Rally
A Coop üzletlánc 14. alkalommal rendezte meg a Coop Rally-t, amelynek célja, hogy a cég és annak beszállító partnerei felhívják a figyelmet a hazai élelmiszergyártás értékeire és korszerű gyártási folyamataira. A résztvevők az eseményen Kelet-Magyarország régióit és forgalmazó központjait keresik fel. A verseny Szegedről indult szeptember 4-én és 5-én, Hajdúszoboszlón ér majd véget egy kis Tokaji kitérővel.

A kiskunfélegyházi Integrál Zrt. a második megállója volt a kulináris élvezetekben gazdag megmérettetésnek. A résztvevőket és a sajtó munkatársait igazán különleges fogásokkal vendégelték meg, mint például a libamájas falatkák, vagy a libatepertős szendvicsek. Minden megállónál, az adott üzem a saját termékeivel készült az autósoknak.

Dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beszállítói találkozón tapasztalatokat cserélnek, bemutatják a termékkínálatukat és nagyon büszke arra, hogy ennek részesei lehetnek. A sajtókonferencián részt vett még Kovács Ernő, a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal megbízottja, Kelemen János, a Coop Zrt. igazgatóságának tagja, Zsígó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Kelemen János kihangsúlyozta, hogy az innovatív gazdasági fejlődés napjainkban elegedhetelen. A méltán híres libamáj a cég vezérterméke, amelyet Észak-Amerikától, Hongkongig mindenki ismer. Ez az Integrál Zrt. szakami hozzáértése nélkül nem valósulhatott volna meg. A libamáj, mint hungarikum a kormány támogatását is élvezi, mondta büszkén Zsígó Róbert államtitkár, aki sajnálattal emlékezett vissza a 2016-2017-es éveket súlytó madárinfluenza pusztítására, amiből várakozást felülmúlóan állt fel az Integrál Zrt. és újult erővel vette bele magát a kész- és félkész termékek fejlesztésébe.

Csányi József polgármester szerint megtiszteltetés a városnak, hogy állomásként részt vehet ezen a Coop Rally-n. Mint elmondta, az mezőgazdaság nagy szerepet tölt be a helyiek életében, többek között a víziszárnyasokat feldolgozó ipart kiszolgálva. Büszkeséggel tölti el, hogy az öt évvel ezelőtti 11 százalékos munkanélküliségi ráta mára négyre csökkent, továbbá az iparűzési adóbevétel 80 százalékkal nőtt Félegyházán. Ezek a pozitív eredmények kapcsolatban állnak a sajátos földrajzi adottságainkkal és a helyi gazdák szaktudásával, szorgalmával.

A félegyházi csapat, amelyet Dr. Horváth Sándor és Dobosné Németh Otília alkot, első alkalommal indult a rallyn. A helyi csapat 2-es rajtszámmal rajtolt el és indult neki az izgalmas útnak.

Az Integrál Zrt. az idei évben 21. alkalommal vállalta a kiskunfélegyházi Libafesztivál megrendezését.

V. B.


Fotó:Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!