Helyi hírek 2019. szeptember 8. 07:30

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 23. vasárnap – 2019. szeptember 8.

1. Most vasárnap 9 órakor tartják a hittanosok tanévnyitó szentmiséjét. Kérik, hogy gyerekek vigyék magukkal táskáikat, mert a szentmisében táskaszentelést végeznek.

2. Vasárnap délután 6-kor kezdődik Rózsafüzér-társulat összejövetele.

3. A Szentségimádás iskolája címmel, kurzust hirdet a két egyházközség mindenki számára. Célja, hogy elmélyülést és személyesebb imaéletet gyakoroljanak az Oltáriszentség előtt. Ez egy 12 részes, havonta egy 30 perces alkalmat jelent, tematikus felépítésben, amelyeket a két templomban tartanak meg, és amelyeket mindig előre meghirdetnek. A részvétel ingyenes, s bármikor be lehet csatlakozni. Az első összejövetel szeptember 14-én, szombaton délután 6 órakor lesz az Ótemplomban.

4. A következő vasárnap a 9 órai szentmisében elsőáldozás lesz a templomban. Az elsőáldozó gyerekek és családtagjaik gyóntatása szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik.

5. Október 13-án bérmálás lesz a Szent István Templomban. Akik jelentkeztek a bérmálásra azok részére szeptember 13-án, pénteken délután 6 órakor közös előkészítő kezdődik a plébánián.

6. Egyházközségi zarándoklatot szerveznek október 19-én, szombaton Egerszalók és Eger útvonalon. A részvételi díj 4000 forint személyenként. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián az összeg befizetésével.

 

Kövessen minket a Facebookon is!