Helyi hírek 2019. szeptember 8. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi 23. vasárnap – a 2019. szeptember 8.

1. Csütörtökön Szűz Mária szent nevének emléknapja, pénteken Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, szombaton pedig a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Szeptember 13-án, pénteken, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, déli 12 órakor és este 6 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

5. A Mária Tisztelők Köre pénteken délután 5 órakor imaórát tart a Mária kertben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

6. A héten megkezdik a bérmálásra felkészítő ifjúsági hittant. Csütörtök esténként ½ 7-re várják a plébániára azokat a középiskolás és nyolcadikos ifjakat, akik szeretnének bérmálkozni. Akiknek a csütörtök este nem megfelelő időpont, azok számára pénteken este ½ 7-kor is indul egy csoport. Azokat a fiatalokat is szeretettel hívják csütörtök és péntek este, akik már voltak bérmálkozók. Nekik külön csoportot szerveznek.

7. Várják azoknak a felnőtteknek is a jelentkezését, akik nem voltak még bérmálkozók vagy elsőáldozók, esetleg nincsenek még megkeresztelve, és szeretnének ezekben a szentségekben részesülni. Jelentkezniük a sekrestyében vagy a plébánia irodájában lehet.

8. Szombaton az este 6 órai szentmisével kezdődően tartják a Szentségimádás iskolája című kurzus első összejövetelét, amelyre szeretettel hívnak mindenkit, hogy elmélyültebben és személyesebben gyakorolhassák imaéletünket az Oltáriszentség előtt.

9. Szeptember 15-én, jövő vasárnap lesz a Kálvária búcsúja. Mivel az idén ez az ünnep vasárnapra esik, ezért külön szentmisét kint nem tartanak, de délután 3 órakor a Kálvária kápolnájában lesz egy imaóra, amelyre szeretettel hívják a híveket.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!