Helyi hírek 2019. szeptember 10. 11:30

Körkérdés: Mit tart félegyházi értéknek?

Képgaléria
Körkérdés: Mit tart félegyházi értéknek?
Egy-egy esemény, épület, esetleg étel, vagy egy adott személy munkásságához köthető tevékenység is számíthat helyi értéknek. Ezúttal arról kérdeztük a városlakókat, ki mit tart félegyházi értéknek.

Gál Róbert Zoltán (27)

Félegyházi értéknek tartom a Kossuth utcán található platánfákat. Egyedi, nem láttam még egy városban sem ennyit egyszerre. Libafesztivál révén ez az esemény is tekinthető helyi értéknek, a város hagyományaihoz hozzátartozik. Szeretem a libát, így voltaképpen a libamáj is érték. Végignéztem a megyei értékeket felvonultató járási sátrakat, akadtak érdekesek, ötletesek köztük.

 

Kovács Mátyás (70)

A libafesztivált mindenképpen félegyházi értéknek tekintem, minden évben végigkövetem az itt zajló eseményeket. Ezen belül a kulturális műsorok is értéknek számítanak. Nagy hagyományokra tekint vissza a libatenyésztés Kiskunfélegyházán. Az őseinkre is gondolunk ilyenkor, akik már 200 éve elkezdték. Minden évben tud újat mutatni a rendezvény, most bemutatkoztak a megyei járások, így mód van megismerni hagyományaikat.

 

Eszik Zsolt (45)

Nagy érték számomra a teljesen megújuló városközpont, a rendezvények, amik a nyarat végigkísérték. A kisbabánk miatt az új egészségközpont ugyancsak fontos érték, a lehető legjobbkor készült el. Libához kapcsolódó érték természetesen a libamáj. Ezen felül a kultúra, a hagyományos népviselet, továbbá a kézműves termékek, fafaragások és a kerámiák képviselnek számomra értéket.

 

Zsinkó Vilmos (40)

Sok mindent tekinthetünk helyi értéknek, eléggé összetett kérdés. Nekem a börtönmúzeum annak számít, egyedülálló létesítmény és felhívja a figyelmet arra, hogy sokat tanulhatunk a múltból, ezáltal a jövőt is jobbá tehetjük. A népviseletet, a hagyományőrzést ugyancsak nagy értéknek tartom. A fejlődés mellett büszkének kell lennünk a múltra is.

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!