Helyi hírek 2019. szeptember 10. 10:00

Ismét Karintiában a Móra Ferenc Gimnázium

Képgaléria
Ismét Karintiában a Móra Ferenc Gimnázium
Az idén is, mint minden év augusztus utolsó hetében a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 73 tanulója látogatott az ausztriai Obervellachba, a Karintia mesébe illő hegyei között rejtőzködő kis faluba.

Az augusztus 25-31. közötti alpesi erdei nyelvi tábor célja elsősorban a német és angol nyelvet tanulók nyelvi tudásának fejlesztése volt anyanyelvi környezetben Ausztria történelmének, szellemi kultúrájának megismertetése mellett, míg az együtt eltöltött napok hozzájárultak a csapatszellem, a közösségépítő folyamatok kialakításához is. A diákokat Kissné Fekete Éva, Kis-Czakó Annamária, Tímárné Barna Kata osztályfőnökök, valamint Hajagos Tóth Veronika tanárnő és Dobó Aliz német nyelvtanár kísérte el az útra.

Az anyanyelvi tanárok által vezetett játékos nyelvi órák mellett – a kommunikációra helyezve a hangsúlyt – a diákoknak az ott élő emberekkel elbeszélgetve kellett változatos feladatokat megoldaniuk, miközben a kisváros nevezetességeit is felfedezték.

A mindennapi kommunikációs gyakorlatok, a 3-4 fős közös teammunka, az interjúalanyok barátságos, segítőkész együttműködése a diákoknál nagyban segítette a nyelvi gátlások leküzdését és a magabiztos német nyelvű kommunikációs készség kialakulását.
Mindemellett jutott idő a gyönyörű Karintia felfedezésére is, a csapat varázslatos tájakon tett kirándulásai sok élménnyel gazdagították a tábort.

Dobó Aliz német nyelvtanár


Fotó: Móra Ferenc Gimnázium
 

Kövessen minket a Facebookon is!