Helyi hírek 2019. szeptember 12. 16:00

Keresse postaládájában a hivatal értesítőit!

Keresse postaládájában a hivatal értesítőit!
A napokban fejeződött be a mintegy 16 ezer adószámla-kivonat kézbesítése. A korábbi évek tapasztalatait figyelembe véve a papíralapú és az elektronikusan kiküldött értesítők változatlan formában és részletesen tartalmazzák a hivatal nyilvántartásában szereplő adatokat.

Így például a szeptember 16-áig adópótlék-mentesen befizethető összegeket, a gépjárművek, vagy a vállalkozások részletező adatait. Felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy az Elektronikus Önkormányzati Hivatali Portál elérhető, amely az aktuális adóegyenlegek pontos, naprakész és részletes lekérdezését teszi lehetővé a nap bármely órájában – tájékoztatta lapunkat Pap Ildikó, az adócsoport vezetője.

A gazdasági társaságok, illetve gazdálkodó szervezetek helyi adó és gépjárműadó fizetési kötelezettségét
tartalmazó egyenlegértesítőket már augusztusban elektronikus úton kézbesítették, amelyek tartalma
elektronikus tárhelyről letöltve érhetők el.

Idén márciusban bevezették az új, Application Service Provider rendszert, az önkormányzati ASP adóügyi szakrendszert a félegyházi önkormányzatnál, amely a hatóságnak a jogszabályi környezetből adódó további követelmények teljesítéséhez nyújt segítséget.

Az ASP rendszerében az elektronikus önkormányzati ügyintézés az E-Önkormányzati portálon érhető el. Itt – központi azonosítással – ügyintézésre is lehetősége van az ügyfeleknek a nap 24 órájában. A portál
szolgáltatásai közül a legtöbbet keresett tétel az adóegyenleg-lekérdezés és az ügyindítás. A gazdálkodó
szervezetek mellett a lakosság is az ország bármely pontjáról lekérdezheti a hivatalnál nyilvántartott
egyenlegét, vagy teljesítheti helyi adóbevallással kapcsolatos kötelezettségét.

A kiskunfélegyházi önkormányzat elkötelezett híve a papírfelhasználás rendszerszintű csökkentésének, de az ügyfeleik száma is jelentősen csökkent, akik papíralapú, személyes megjelenést igénylő ügyintézéssel indítanak ügyet az adócsoportnál.

Amennyiben kérdése van az általános vagy elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban, az adócsoport munkatársai az [email protected] e-mail címen, vagy személyesen a polgármesteri
hivatal I. emelet, 54-56. irodáiban nyújtanak segítséget.

 

Kövessen minket a Facebookon is!