Helyi hírek 2019. szeptember 12. 09:00

Rajzpályázat előzi meg a szilveszteri futást

Képgaléria
Rajzpályázat előzi meg a szilveszteri futást
Huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg szilveszteri futóversenyét a Jogging Plus Sportegyesület december 31-én, amely az idei esztendőben is jótékonysági keretet ölt. A jelképes nevezési díjakból befolyt bevétel a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodákhoz kerül. A versenyt ezúttal is óvodásoknak kiírt rajzpályázat előzi meg. Három témakörben október 31-ig várják a beérkező alkotásokat. A kategóriák legjobb három rajza a Rollsped Kft. által felajánlott ajándék pólókra kerül. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be szeptember 11-én.

A tavalyi évben mind a rajzpályázat, mind pedig a szilveszteri futás nagy sikerrel fejeződött be. Ezt továbbfolytatva szervezi meg a Jogging Plus Sportegyesület az önkormányzattal karöltve az idei rajzpályázatot, illetve a jótékonysági szilveszteri futást.

A Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Németh László elmondta, három témakörben (Kirándulás a természetbe, Szeretem az állatokat, Én és a kamion) várják a rajzokat. A versenybe minden köz- vagy magánóvodába járó 5-7 év közötti óvodás gyermek bekapcsolódhat.

Az alkotásokat október 31-ig várják az alpolgármesteri irodában, vagy Bajzák Andreánál személyesen. A beérkezést követően öttagú zsűri dönt a legjobbakról. A hivatalos eredményhirdetést a tervek szerint az adventi harmadik gyertyagyújtásnál tartják meg. Ezt követően a legjobb ötven alkotást kiállítják a városháza előterében szilveszterkor.

A kategóriánk első három helyezettje, összesen 9 pályázó kupában részesül, illetve a rajzaik lenyomata a szilveszteri futáson átadott első 900 nevezőnek járó ajándékpólóra kerül, amelyeket a Rollsped ajánl fel.

Balla László alpolgármester hozzátette, minden óvodást arra bíztat, ne csak rajzoljanak, hanem fussanak is az év utolsó napján. Remélhetőleg az idei rendezvény is magas részvételt könyvelhet el.

Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője minden mozgással kapcsolatos rendezvényt örömmel támogat, idén is szívesen segíti a szilveszteri futást.

A nevezési díjakból befolyt összeget ezúttal is a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg. Az intézmény részéről Csernus Krisztina vezető elmondta, nemcsak sportfelszerelésre, egyéb fejlesztő játékokra is fordítanak az adományból.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!