Helyi hírek 2019. szeptember 24. 13:00 Forrás: ITM Kommunikáció

Áramtermelést támogató rendszerre lehet pályázni

Áramtermelést támogató rendszerre lehet pályázni
Idén összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni a megújuló energia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszer első kiírásában. A Magyarország energiafüggőségének mérséklését célzó, költséghatékony fejlesztések éves támogatási kerete jövőre 2,5 milliárd forintra nő.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérésére elérhetővé vált a megújuló energiaforrásokból előállított villamosenergia-átvételi támogatási rendszer (METÁR) első dokumentációja. Ennek célja, hogy a megújuló energia-alapú áramtermelési kapacitások a korábbi támogatásoknál kisebb költséggel valósuljanak meg.

Az elmúlt évek támogatásainak köszönhetően a beruházók termelési technológiákkal kapcsolatos műszaki és üzemeltetési kockázatai jelentősen csökkentek. Az első tender fogadtatása pontos képet ad arról, hogy a hazai piac felkészült-e a megújuló energia-alapú áramtermelő projektek árversenyben történő kiválasztására.

Az első, 1 milliárd forintos keretösszegű felhívás tapasztalatainak levonását követően további pályázatok megjelenése várható. Az évenkénti támogatási keret 2020-tól 2,5 milliárd forintra nő.

Az első pályázati felhívás és a pályázáshoz szükséges információk a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján 
érhetőek el.

A pályázati dokumentációk november 4-én,  8 órától december 2-án, 15 óráig nyújthatók be a honlapon közzétett Kiírási dokumentumban meghatározottak szerint.
 

Kövessen minket a Facebookon is!