Helyi hírek 2019. szeptember 25. 08:30

Egy éve állították fel a szervdonorok emlékművét - videóval

Szeptember 25-én, szerdán a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében 16 órai kezdettel tartanak megemlékezést a szervátültetettek emlékére. Az esemény szakmai fórummal kezdődik, amelyet Csányi József polgármester nyit meg.

A program további részében, a donor-hozzátartozók kezdeményezésére, a szervadományozás, valamint a donor-hozzátartozók tiltakozási okait dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója ismerteti.

Berente Judit, – aki maga is vesetranszplantált –, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a donor-hozzátartozók kezdeményezésének hatása a szervátültetettek körében címmel tart előadást.

Dr. Domján Mihály, szakpszichológus családterapeuta a donor-családok egymásért témakörben fejti ki gondolatait és nem utolsó sorban, Bozóki István, az Alsótemető megújult ravatalozójánál elkészült emlékhely megálmodója és alkotója mondja el érzéseit.

Az esemény zárásaként, Csikós Józsefné donor-hozzátartozó köszönti az együtt érzőket 17:30-kor az Alsótemetőben, ahol lehetőség lesz mécsessel és virággal megemlékezni az elhunytakról.  

V. B.

Fotó: Kiss Gabriella


Videó: László István
 

Kövessen minket a Facebookon is!