Helyi hírek 2019. szeptember 25. 10:00

Körkérdés: Mit tesz környezetéért?

Képgaléria
Körkérdés: Mit tesz környezetéért?
Környezetünk megóvása, a környezetszennyezés mérséklése egyre fontosabb napjainkban. Számos olyan praktika létezik, amivel mi magunk is sokat tehetünk Földünk egészségéért. Többek között kevesebb nejlont használva vásárlásnál, vagy tudatos közlekedésünkkel mérsékelve a károsanyag-kibocsátást.

Sipos Zsolt (17)

Jelenleg autószerelőnek tanulok, így nagyobb rálátásom van a benzines, dízeles autók működésére és az egyre nagyobb teret nyerő környezetbarát elektromos gépjárművekre. Valószínűleg az elektromos autóké lesz a jövő, kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki. Ez a későbbiek során fontos lehet környezetünk megóvása tekintetében. Emellett a szelektív hulladékgyűjtést is kiemelném, illetve nem feltétlenül kell megvennünk azokat a termékeket, amelyek nem újrahasznosíthatóak. Vásárlásnál figyelhetünk arra is, hogy kevesebb nylonzacskót használjunk, illetve környezetbarát és többször használatos zacskókat is vihetünk magunkkal. Apróságokról beszélünk, de ezekkel az apróságokkal sokat tehetünk környezetünk védelméért.

Sólya Rudolf (17)

Nagyon fontos, hogy lehetőleg minél kevesebb szemetet termeljünk, kevés műanyagot használjunk fel. Úgy tudom, hogy ez a legnagyobb probléma manapság globális szinten. Bevásárlásnál többször használatos szatyorral és táskával kiváltható a nejlon. Szerencsére egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelem, az autómentes nap is ehhez kapcsolódó kezdeményezés. Kevesebb autót kellene használnunk, illetve elektromos autókat lehetőleg úgy, hogy kevesebb szennyezőanyaggal terheljük a levegőt. A globális felmelegedés összetett probléma, remélhetőleg a közeljövőben megoldást találnak a szennyezés mérséklésére.

Lajos Léna (9)

Megóvhatjuk környezetünket, ha nem szemetelünk, illetve ha olyan dolgokat veszünk, amelyek nem károsítják a környezetünket. A közlekedés terén például többet kerékpározhatnánk. Nyugat-Európa egyes részein már elterjedt ez a szemlélet, amit mi is továbbvihetnénk. Amellett, hogy környezetkímélő, az egészségünkre is jótékony hatással van a biciklizés. Vásárlásnál pedig vigyünk magunkkal szatyrot otthonról, ezzel is vigyázva környezetünkre.

Andrikó Ádám (balra, 17)

A városon belül legtöbbször kerékpárral járok, illetve ha tehetem, tömegközlekedést használok. Erre kellene ösztönözni az embereket. Aki megteheti, ne használjon autót a városon belül. Nemrég műanyagmentes július volt, odafigyeltem arra, hogy mit vásárolok. Nagy céltudatosságot igényelt. Meg kell néznünk azt is, hogy az adott termék hol és miből készült.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!