Közélet 2014. augusztus 26. 16:30

„Ellenfelek, nem ellenségek vagyunk”

Képgaléria
„Ellenfelek, nem ellenségek vagyunk”
Kapus Krisztián, a FIDESZ, Kiss Kálmán Tibor, az LMP, és Kollár László, a Jobbik polgármesterjelöltje, továbbá Vida Pál, az Együtt – Korszakváltók Pártjának listavezetője látta el kézjegyével augusztus 26-án, kedden azt a dokumentumot, amelynek értelmében az október 12-éig tartó kampányidőszakban megkülönböztetett figyelmet fordítanak az etikai normák betartására. A megállapodásra egyelőre négy aláírás került, de – mint azt Kapus Krisztián kiemelte – a kezdeményezéshez bármelyik jelölőszervezet, vagy független induló csatlakozhat.

A megállapodás lényege – hangzott el az aláírás apropóján rendezett sajtótájékoztatón – hogy a kampányból száműzzék a sértő, személyeskedő hangnemet, és arra ösztönözzék a polgármester- és képviselőjelölteket, hogy a tervekre és elképzelésekre, ne pedig egymás besározására összpontosítsanak. Ahogy Kollár László fogalmazott: „Ellenfelek vagyunk, nem ellenségek. A cél közös: a város érdeke.”

Mivel a megállapodás aláírását megelőzően elhangzott, hogy az MSZP-DK polgármesterjelöltje nem kívánta azt aláírni, megkérdeztük Horváth Tamást, hogy mi volt elzárkózásának oka.

– Az eseményre nem kaptam meghívást, ezért jelen lenni sem tudtam. Amennyiben ezt a mulasztást pótolják, természetesen magam is aláírom a megállapodást, és partner leszek a kezdeményezésben – szögezte le a polgármesterjelölt.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!