Helyi hírek 2019. október 2. 17:00

Csángó népzenével ünnepelték a Zene világnapját

Képgaléria
Csángó népzenével ünnepelték a Zene világnapját
Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a Zene világnapja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

A félegyházi zeneiskola minden évben rangos műsorral emlékezik meg erről a napról. Idén a  művelődési központba invitálták a zeneszerető közönséget, ahol a Servet zenekar volt a vendégük, akik a Kárpát-medence különböző településeiről érkeztek városunkba és autentikus csángó népmesével teremtettek kiváló hangulatot. Az esten Csányi József polgármester köszöntötte a zenészeket. A vendégzenekart Böszörményi Géza együttes vezető mutatta be.

A polgármester köszöntőjében elmondta: – Nagyon sok zeneszerető ember van Félegyházán, amit tapasztalhatunk mindennapjainkban. Ez szinte természetes, mert a zene egy olyan nyelv, amelyet minden ember ért. Van aki a komolyzenét, mások a könnyedebb dallamokat kedvelik. Éppen ezért a zene valamilyen formában mindig összeköt bennünket, meghatározza életünket. Vannak napok, amikor rossz kedvünk van, akkor is megtaláljuk a hangulatunkhoz illő zenét éppúgy, mint amikor borús hangulatunk van.

Dicséret illeti zeneiskolánkat azért, mert sok-sok koncerttel színesítik mindennapjainkat és a Zene világnapján mindig különleges előadással rukkolnak elő – zárta gondolatait Csányi József.

 

Kövessen minket a Facebookon is!