Helyi hírek 2019. október 9. 15:00

Zöldbe és virágba borul a Petőfi tér is

Zöldbe és virágba borul a Petőfi tér is
A napokban befejeződtek az ültetések a Szent János téren, néhány tulipánfán kívül minden növény a helyére került. Ezt követően a Petőfi téren, a volt Zeneiskolánál folytatódott a munka.

Október 9-én, szerdán a képen látható 2 ágyást ültették be a szakemberek. Csak ide 2200 új növény került, többek között tiszafák, díszfüvek, nemesített rózsák, babérmeggyek, gyöngycserjék, levendulák, kecskerágók, bazsarózsák, szellőrózsák, zsályák, varjúháj, tollfüvek… A betegség miatt kivágott platánokat hamarosan új, előnevelt platánokkal pótolják.

Most még nem látszik, de az egész Petőfi és Béke tér tervezési koncepciója az volt, hogy közvetlenül a virágoskertek mellett igazi, piknikezésre alkalmas füves területek is legyenek, ahová a sétányokról letérve le lehet ülni akár pokróccal is egy kis pihenésre, olvasásra. A növények kiválasztásánál és ültetési rendjénél pedig az volt az egyik fő cél, hogy tavasztól őszig mindig legyen olyan növény, ami virágzik, illatozik.

A város új értékeit ezen a területen is térfigyelő kamerák és parkőr fogja vigyázni, a biztonságos közlekedést az OTP-nél egy új zebra segíti majd.

 

Kövessen minket a Facebookon is!