Helyi hírek 2019. október 22. 07:30

Körkérdés: Mutasd a tetkódat...

Képgaléria
Körkérdés: Mutasd a tetkódat...
Bár manapság igen széles körben elterjedt a tetoválás, a közvéleményt továbbra is megosztja ennek a megítélése. Legtöbben sajátos és egyedi kifejezési módnak, viselője magánügyének tekintik az alkotásokat. Mert igen. Napjaink tetoválásai sokszor igazi művészeti alkotások.

Tamasi Zsolt (40)

Kamaszkoromban határoztam el, hogy készíttetek tetoválást. Az első a bal vállamra került. Nagyon sokáig csak egy volt rajtam. Ami már igazi tetoválásnak mondható, az a válásomat követően valósult meg. Egyfajta vízválasztóként, új élet kezdeteként. Ekkor már megvolt a konkrét elképzelésem a tetoválásról. Nemcsak készíteni művészet, hanem viselni is. Egyfajta önkifejezési módnak tekinthető, egy életérzés. Azt lehet mondani, hogy a tetoválásokkal rendelkező emberek elfogadóbbak egymással. Rajtam több száz órányi tetoválás van. Az egyik legkedvesebb az alkaromra került. Súlyos balesetből épültem fel és egy jelmondatot készíttettem: „Az küzd sikerrel, aki többre becsüli a küzdelmet a sikernél”. Ezt én rajzoltam meg, ez alapján valósította meg a tetoválóm.

 

Tímárné Kelemen Anett (29)

Az első tetoválásom lelki okokra vezethető vissza. A kislányom szoptatását abba kellett hagynom, így egy emlékeztető tetoválást készítettem dátummal és a kislányom nevével. Ez 2018-ban volt, azóta még egy tetoválásom lett. A párommal közösen készíttettük, egy kisbaba elvesztésének a motívumát varrattuk fel. Mi konkrét céllal és mintával mentünk a tetováló szalonba, de persze ötleteket is meríthetünk különböző alkotásokat látva.

 

Tasnádi Zsolt (43)

A mai béremet felajánlottam jótékonysági célra, ezért cserébe egy tetoválást kapok. Régi vágyamat valósítom meg, egy 3D-s pók kerül a mellkasomra. Az egyik legkedvesebb tetoválásom a karomon van. A „Lopott idő” című filmből merítettem az ötletet. A lányom születésnapja szerepel dátumként rajta. A legelső tetoválásom a vállamon készült el kb. 25 éve. Mindnek története van. Szerintem az elsőt követően többen is késztetést éreznek további tetoválások varratására.

 

Pap Kristóf (19)

Hét tetoválás van már rajtam. Az első felírat volt, de többfélét szeretek. Tudok ötleteket meríteni a tetoválóktól. Most éppen egy koponyás tetoválás tetszett meg, amit szeretnék majd az alkalomra felvarratni. Először úgy gondoltam, hogy csak egy lesz, de abbahagyhatatlan. Minden évben készíttetek 2-3 darabot.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!