Helyi hírek 2019. október 20. 09:00

Összetartó közösség gyűlt össze a tetováló fesztiválon

Képgaléria
Összetartó közösség gyűlt össze a tetováló fesztiválon
Kibővített keretek között új helyszínen, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezték meg október 19-én a II. Dél-Magyarországi Tetováló és Motorépítő Fesztivált, ami az első alkalomhoz hasonlóan egyben jótékonysági keretet is öltött. Idén a bevétellel a Kecskeméti Megyei Kórház Gyermek- és Újszülött Osztálya részére tervezett fájdalommentes sárgaságmérő berendezés megvásárlásához járultak hozzá. A Southern Tattoo & Custom Fest jótékonysági rendezvényt a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo közösen valósította meg.

A programok a sportcsarnok parkolójában amerikai autós felvonulással kezdődtek, amit az épített motorok bemutatása követett.

A fesztivál erre az esztendőre kinőtte a Rocktár épületét, köszönhetően a számos tetoválónak, kiállítónak és résztvevőnek. Idén mintegy 20 tetováló művész versengett a helyszínen, illetve a már kész tetőválások versenyére is sor került. Emellett piercingezés, hajtetoválás, sminktetoválás, henna, barber show, pin-up show, lézeres tetoválás-eltávolítás, épített motorok kiállítása és amerikai autós felvonulás, kiállítás, valamint Ersch koncert is várta a felnőtteket. A gyermekek és családok részére gyerektetoválás műbőrre, csillámtetoválás és családi fotózás nyújtott élményeket.

A szervezők szerint a fesztivál idén is elérte célját. Tavaly a szegedi gyermek onkológiai osztály fejlesztésére használták fel az összegyűlt 440 ezer forintos bevételt. Idén pedig a Kecskeméti Megyei Kórház Gyermek- és Újszülött Osztályát támogatják egy sárgaságmérő berendezés megvásárlásában – mondta el Papp Anett, a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány kurátora.

– Büszkék vagyunk a tetoválóinkra, minden résztvevő művész kiegészítette a tetoválásokra érkezett licit összegét. Sokan újból eljöttek, illetve többen is tervezik jövőre az érkezést. A rendezvény egyre ismertebb a tetoválók körében, akik összetartó közösséget alkotnak. Kertész-Farkas János szakmai vezető segítségével sikerült eljutni hozzájuk és szinte minden megkeresett tetováló kiállt a jótékonysági rendezvény mellett. Ez nagy eredmény, illetve az sem elhanyagolható, hogy sikerült kiterjeszteni a tetováló fesztivál célközönségét a családok felé. Számukra is érdekes programokat szerveztünk.

Nagyon szép és igényes egyedi alkotásokat, tetoválásokat csodálhattak meg az érdeklődők. A bemutatott alkotásokat zsűri osztályozta.

A legfrissebb hírek szerint mintegy 828. 500 forint gyűlt őssze. 


G. Z.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!