Helyi hírek 2019. október 25. 10:00

Új orvosok a félegyházi körzetekben

Új orvosok a félegyházi körzetekben
November 1-jétől egy gyermekorvosi és egy fogorvosi körzetben változik a betegellátó orvos személye. A nyugdíjba vonuló szakember utódlása mindkét körzetben tartós helyettesítéssel történik meg.

Dr. Bíró Éva volt körzetében, a 6-os számú gyermekorvosi körzetben dr. Csefkó Eszter gyermekorvos várja november 1-jétől kis pácienseit. A doktornő 2013-ban szerzett általános orvosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, majd a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán kezdte meg gyermekgyógyászati szakképzését.


Dr. Csefkó Eszter

A rezidensi évek alatt számos intézményben töltött gyakorlatot, vagy dolgozott a legkisebb kórházaktól a legnagyobb centrumokig. Eközben széleskörű rálátásra tett szert a gyermekgyógyászat minden területén. 2019. tavaszán, Szegeden szerezte meg a csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát, majd házi gyermekorvosi körzetek helyettesítését látta el.

– Munkám során törekszem a legkorszerűbb szakmai irányelveket követni. Rendkívül fontosnak tartom a szülők oktatását, hogy kompetensnek érezhessék magukat gyermekük ellátásában, valamint, hogy minél kevesebb szorongással tekintsenek a mindennapos gyermekbetegségekre – vallja dr. Csefkó Eszter.

Dr. Szabó Tibor helyett dr. Tarjányi Bence fogorvos várja a betegeket a 2-es számú fogorvosi körzetben november 1. után. Dr. Tarjányi Bence tanulmányait Szegeden végezte a Fogorvostudományi Karon, diplomáját 2019-ben szerezte meg.



Dr. Tarjányi Bence

– Az egyetem alatt is élveztem a betegekkel közös munkát és a kezelést, ezért nagyon várom, hogy tudásommal segíthessek az embereknek, akik hozzám fordulnak. Igyekszem mindenkit legjobb tudásom és belátásom szerint ellátni. Fontosnak tartom, hogy a betegek merjenek időben fogorvoshoz fordulni, ezért barátságos légkör kialakítására törekszem a rendelőben is – emelte ki bemutatkozásában a szakember.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!